BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden Rusya açıklaması: Anlamı yok----

Dışişleri'nden Rusya açıklaması: Anlamı yok

Dışişleri'nden Rusya açıklaması: Anlamı yok
01 Ocak 2016 - 00:57 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç: Rusya Federasyonu Hükümeti'nin kararı, 2002 tarihli karşılıklı mutabakatı yansıtmaktan öteye önem ve anlamı yok

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye ile  Rusya arasındaki, "Hukuki, Ticari ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma  Anlaşması"na yönelik Rusya'nın aldığı kararın yeni bir gelişme olmadığını, 2002  tarihli karşılıklı mutabakatı yansıtmaktan öteye bir önem ve anlamının  bulunmadığını bildirdi. 

Bilgiç, Rusya Federasyonu'nun, 15 Aralık 1997'de Ankara'da imzalanan  "Hukuki, Ticari Ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma Anlaşması"na taraf olmama  kararına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 

"Rusya Federasyonu Hükümeti'nin 15 Aralık 1997 tarihinde Ankara'da  imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Arasında Hukuki, Ticari ve  Cezai Konularda Adli Yardımlaşma Anlaşması'na taraf olmama niyetinin Türkiye  Cumhuriyeti'ne iletilmesine ilişkin karar, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı  Vladimir Putin tarafından 30 Aralık 2015 tarihinde onaylanmıştır. 

Esasen kararda bahsi geçen anlaşma, 1997 yılında imzalanmış olmakla  birlikte, her iki taraf anılan anlaşmanın yetkili organlarca onaylanmasından ve  yürürlüğe girmesinden imtina edilmesi hususunda, 2002 yılında mutabakata  varmıştır. 

Bu itibarla, Rusya Federasyonu Hükümeti'nin sözkonusu kararı yeni bir  gelişme olmayıp, 2002 tarihli karşılıklı mutabakatı yansıtmaktan öteye bir önem  ve anlamı yoktur."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)