BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden 24 Haziran açıklaması----

Dışişleri'nden 24 Haziran açıklaması

Dışişleri'nden 24 Haziran açıklaması
26 Haziran 2018 - 11:27 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada "AGİT Seçim Misyonu’nun raporunda, seçimlerdeki rekor katılım oranının ülkemizdeki demokratik olgunluk seviyesine işaret ettiğini teslim etmesi memnuniyetle karşılanmıştır" denildi

Dışişleri Bakanlığından, AGİT Seçim Gözlem Misyonu'nun  seçim sürecine dair tespitlerin yer aldığı "İlk Bulgular ve Sonuçlar Raporu"nda,  seçimlerdeki rekor katılım oranının Türkiye'deki demokratik olgunluk seviyesini  işaret ettiğinin teslim edilmesinin "memnuniyetle karşılandığı" ancak raporda  seçim süreciyle sınırlı olmayan, bağımsız ve tarafsız gözlem ilkeleriyle  bağdaşmayan örneklere yer verilmesinin ise "üzüntüyle karşıladığı" bildirildi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de 24 Haziran'da  gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin  serbest demokratik seçim standartlarına uygun yüzde 88 gibi örnek bir katılım  oranıyla tamamlandığı vurgulandı.

Açıklamada, "Demokrasimize duyduğumuz güvenin göstergesi olarak her  zaman olduğu gibi bu seçimler için de uluslararası gözlemciler ülkemize davet  edilmiş ve tarafımızdan gösterilen tam iş birliğiyle güven içinde ve rahatlıkla  gözlem faaliyetlerini yerine getirmişlerdir." bilgisi verildi.

Uluslararası örgütlerden AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği  Teşkilatı), Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve Türk Konseyi’nden seçim  gözlemcilerinin davet edildiği anımsatılan açıklamada, ayrıca parlamenter  oluşumlardan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), AGİT Parlamenter Meclisi  (AGİT PA), Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA), Akdeniz  Parlamenter Asamblesi (AKDENİZPA) ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter  Meclisi  (KEİPA) heyetlerinden toplam 415 uluslar arası gözlemcinin seçimlerde  görev yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, uluslararası gözlemcilerin, Türkiye'deki seçimlerin sandık  güvenliğinin sağlandığı, şeffaf, serbest, çoğulcu, adil ve uluslararası  standartlara uygun olarak gerçekleştiğini çeşitli açıklamalarıyla teyit ettikleri  vurgulandı.

Gözlem misyonlarından biri olan AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan  Hakları Ofisi (ODIHR) Seçim Gözlem Misyonu (EOM) ile AGİTPA ve AKPM  gözlemcilerinin oluşturduğu Uluslararası Gözlem Misyonu'nun (UGM) da seçim  sürecine dair tespitlerin yer aldığı "İlk Bulgular ve Sonuçlar Raporu"nu  açıkladığına değinilen açıklamada, şöyle devam etti:

"AGİT Seçim Misyonu’nun, raporunda, seçimlerdeki rekor katılım  oranının ülkemizdeki demokratik olgunluk seviyesine işaret ettiğini teslim etmesi  memnuniyetle karşılanmıştır. AGİT Seçim Gözlem Misyonu'nun seçim süreciyle  sınırlı olmayan, bağımsız ve tarafsız gözlem ilkeleriyle bağdaşmayan örneklere  raporda yer vermesi ise üzüntüyle karşılanmıştır. Gözlem heyetinin teyit  edilmemiş bazı istisnai ve münferit olaylardan abartılı olumsuz çıkarımlara  yönelmesi ve genellemeler yapması misyonun çalışma metotları bakımından soru  işaretlerine yol açmıştır. Raporda dikkat çekilen unsurların seçim sürecinin  etkinliği ve meşruiyeti bakımından sonuç doğurucu olmadığının gözlem heyeti  tarafından teslim edilmiş olması önemlidir. Siyasi analizlerin ve tarafgir  yorumların AGİT seçim gözlem misyonlarının güvenilirliğine zarar vereceği  unutulmamalıdır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)