BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri, Avusturya’nın Büyükelçisini Bakanlığa çağıracak----

Dışişleri, Avusturya’nın Büyükelçisini Bakanlığa çağıracak

Dışişleri, Avusturya’nın Büyükelçisini Bakanlığa çağıracak
29 Haziran 2020 - 09:43 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'da PKK yanlılarınca gösteriler düzenlenmesine tepki göstererek, “PKK propagandasına müsaade edilmesi, terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına göz yumulması ve ülkemizin hedef alınması asla kabul edilemez” dedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Avusturya'nın başkenti Viyana'da birkaç gündür üst üste PKK yandaşları tarafından gösteri düzenlendiği belirtilerek, “Viyana’da terör örgütü PKK ve yandaşları tarafından birkaç gündür üst üste gösteriler düzenlenmesi, terörle mücadelede gösterilen samimiyetsizliğin yeni bir tezahürü olmuştur” denildi.

Söz konusu gösteriler aracılığıyla terör örgütü PKK propagandasına müsaade edilmesinin, terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına göz yumulmasının ve Türkiye’nin hedef alınmasının asla kabul edilemeyeceğinin belirtildiği açıklamada, Türkiye'nin terör örgütüne karşı başarılı operasyonlar yürüttüğüne vurgu yapıldı.

İŞ YERLERİNİN ZARAR GÖRMESİ KINANDI

Avusturya polisinin müdahalesiyle bazı Türklerin yaralanması ve Türklere ait bazı iş yerlerinin zarar görmesinin kınandığı açıklamada, Türkiye sınırları içerisinde ve sınır ötesinde örgüte karşı yürütülen operasyonlarda önemli sonuçlar aldığına yer verildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“Gösteriler sırasında ayrıca, Avusturya emniyet güçlerince Türk kökenli gençlerin yaralanmasına, Türk toplumuna ait bazı işyerlerinin zarar görmesine sebep olan sert müdahaleyi kınıyoruz.

Kamu düzeninin sağlanması ve şiddetin önlenmesinin yolu, terörle gerektiği şekilde mücadele edilmesinden geçmektedir. Avusturya makamlarını, AB tarafından terör örgütü olarak tanınan PKK terör örgütüyle layıkıyla mücadele etmeye ve konuyu popülist siyaset için malzeme yapmamaya davet ediyoruz.

PKK iltisaklı grupların Viyana’da dört gün üst üste gösteri düzenlemelerinden, ayrıca Avusturya güvenlik güçlerinin Türk gençlere şiddet uygulamasından duyduğumuz endişeyi bildirmek üzere Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza davet edilecektir.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)