BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDış kaynak Türkiye'ye gelmeye devam ediyor----

Dış kaynak Türkiye'ye gelmeye devam ediyor

Dış kaynak Türkiye'ye gelmeye devam ediyor
09 Haziran 2016 - 23:50 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) iftarına katılarak konuşma yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) iftarına katılarak konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

Birinci önceliğimiz reel ekonomidir. Tabii ki mali disiplini ihmal etmeyeceğiz. Tasarrufu ihmal etmeyeceğiz. Türkiye tasarruf anlamında, maalesef son yıllarda tasarruf oranı azalan bir ülke. Dış kaynak Türkiye'ye hala gelmeye devam ediyor ama gelen dış kaynağın daha uzun vadeli, kalıcı, doğrudan yatırımlara yönlendirilmesi, bizim en öncelikli hedefimiz olacak. Kısa vadeli sıcak para, portföy yatırımları bizim üretim için, kalkınma için, istihdam için öncelikli olarak ele aldığımız bir konu değildir.

Hükümet programını Meclis'te sunarken de söylediğim bir laf var; 'Yatırımcının önüne turkuvaz halı sereceğiz.' Türkiye'nin geleceği budur, kalkınmanın, refahın da başka sihirli bir formülü yoktur. Üretim, üretim, üretim, daha fazla üretim, ölçek ekonomisine uygun üretim. Küresel rekabete erişecek her türlü desteği vermenin gayreti içerisinde olacağız.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)