BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDiplomasinin nabzı Antalya’da atıyor----

Diplomasinin nabzı Antalya’da atıyor

Diplomasinin nabzı Antalya’da atıyor
01 Mart 2024 - 11:44 www.finansgundem.com

Antalya‘da bugün başlayan ve 3 Mart'a kadar sürecek Antalya Diplomasi Forumu’na, 19 devlet ve hükümet başkanı, 73 bakan, 57 uluslararası örgüt temsilcisi olmak üzere 4 bin 451 katılımcı geliyor.

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) bugün başlayacak ve 3 Mart'a kadar sürecek. Foruma 19 devlet ve hükümet başkanı, 73 bakan, 57 uluslararası örgüt temsilcisi olmak üzere 4 bin 451 katılımcı geliyor. 147 ülkeden gelen katılımcılar geniş perspektifle hazırlanan 52 panele katılacak.

Afrika'ya ilişkin konuların önemli yer tutacağı forumda Orta Doğu konusuna ilişkin 4 panel düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın hitap edeceği forumda çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Edinilen bilgiye göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un katılması planlanan forum için Suriye rejimi ve İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu'ya davet gönderilmedi. Foruma Filistin, Mısır, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları da katılım gösterecek.

Türkiye'nin önemli bir markası haline gelen ADF'de ana tema "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlendi.

Orta Doğu'da Barış ve Güvenlik için bir Garantörlük Modeli Arayışı, Gazze Temas Grubu, Adil Bir Uluslararası Düzen İçin Farklılıkları Gidermek, Krizler Döneminde Yenilikçi Arabuluculuk, Afrika'nın Potansiyelini Ortaya Koymak, Balkanlar'da Sınamalar ve Fırsatlar, Uzay Diplomasisi: Yeni Fırsatları Keşfetmek, Terörle Mücadelede Yeni Sınamalar dahil olmak üzere 52 panel düzenlenecek.

Ünlü sanatçı Refik Anadol sergisinin yer alacağı forumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde İletişim Başkanlığı'nca daha önce İstanbul'da sergilenen Gazze temalı serginin bir kısmı da katılımcıların dikkatine sunulacak.

Forumda Emine Erdoğan öncülüğünde Yüksek Düzeyli Kadın, Barış ve Güvenlik Oturumu da düzenlenecek. Dışişleri Bakanı Fidan ADF kapsamında 30'dan fazla görüşme yapacak.

ADF2024'teki faaliyetler, ADF resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından eş zamanlı izlenebilecek. Oturumların önemli bir kısmı canlı yayımlanacak.

ADF 3 Mart'ta Dışişleri Bakanı Fidan'ın düzenleyeceği basın toplantısı ve kapanış konuşmasının ardından sona erecek.

Hepsiburada, e-ihracat çözümleriyle 3. Antalya Diplomasi Forumu’nda

 

Antalya Diplomasi Forumu buluşması ertelendi

 

Antalya Diplomasi Forumu başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)