BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDinçer'den Ortadoğu vurgusu----

Dinçer'den Ortadoğu vurgusu

Dinçer'den Ortadoğu vurgusu
30 Eylül 2013 - 08:34 www.finansgundem.com

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin geleceği için Ortadoğu'daki gelişmelerin doğru okunması gerektiğini söyledi

Akbank’ın ev sahipliğinde uluslararası siyaset, ekonomi ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri, İngiltere Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House’un, Türkiye Projesi kapsamındaki dördüncü toplantısında bir araya geldi.
“Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da Yeniden Yapılanma” ana teması ile düzenlenen toplantıda konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi ve Chatham House Mütevelli Heyeti Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, “Dünyada başlıca enerji kaynaklarının yer aldığı ve büyük bir pazar potansiyeli bulunan bölgedeki gelişmeleri sıkı sıkıya izlemek ve gelişmeleri doğru okumak ülkemizin geleceği açısından kritik önem taşıyor.” dedi.
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı toplantılarda Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki gelişmeler ve gelişmelerin Türkiye’ye etkileri ele alındı. Ayrıca Suriye’deki siyasi olaylar ve İran’ın enerji projelerinin bölgenin istikrarına ve uluslararası ilişkilere yansımalarının da tartışıldığı toplantılarda, dünyadaki başlıca güçlerin bölgedeki stratejileri de konuşuldu.
Suzan Sabancı Dinçer, konuşmasında, şu anda Ortadoğu’nun yeniden şekillendiği, uluslararası güç dengelerinin değiştiği bir dönemden geçildiğini vurguladı. Bölgedeki gelişmelerin uluslararası ekonomide denge arayışlarına yönelik tartışmaların yaşandığı bir sürece denk düştüğünü belirten Dinçer, şunları kaydetti: “Bu da yaşanan gelişmelerin önemini ve yansımalarını daha da artırıyor. Bugün Ortadoğu yanı başımızda bulunan, gelişmelerle ülkemizi bire bir etkileyen bir bölge. Bölgenin istikrarına ve sorunların barışçı yollarla çözümüne yönelik atılacak adımlar, bölgenin en büyük ekonomisi olan ülkemize de olumlu yansıyacak.” değerlendirmelerinde bulundu.
Türkiye Projesi’ne katkılarından dolayı Suzan Sabancı Dinçer’e teşekkür eden Chatham House Direktörü Dr. Robin Niblett, “Chatham House İstanbul Toplantısı’nda siyaset dünyasının önde gelen temsilcileri ve iş dünyasının liderlerinin görüşleriyle oluşturulan çıktılar bölgedeki zorlukların çözümüne yönelik önemli çıktılar sağlayacak.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)