BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDinamik Yatırım bankacılık sektörünü değerlendirdi----

Dinamik Yatırım bankacılık sektörünü değerlendirdi

Dinamik Yatırım bankacılık sektörünü değerlendirdi
05 Ağustos 2022 - 12:10 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul'da son zamanların parlayan yıldızı olan bankacılık sektörünü Dinamik Yatırım değerlendirdi.

Borsa İstanbul'da bankalar son haftalarda yatırımcılarını bir hayli mutlu ettti. Bankacılık endeksindeki yükseliş yüzde 20'yi geçti.

Bilanço döneminin başlamasıyla da bankaların karlılıklarındaki artışlar dikkat çekti.

Dinamik Yatırım bankacılık sektörünün haziran ayı değerlendirmesini yaptı. İşte o rapor:

Açıklanan veri seti yıllık kar büyümesi dikkate alındığında kamu ve katılım bankaları için daha pozitif olabilir

Kamu bankalarındaki düşük baz nedeni ile yıllık kar artışının oldukça yüksek olması ve 1Ç22’ye
göre %62 artış pozitif değerlendirilebilir. Katılım bankalarında ise yıllık yaklaşık sekiz kattan fazla artış ise ALBRK için olumlu olabileceğini tahmin ediyoruz. Özel sektör bankaları ise ISCTR haricinde sonuçlarını açıkladı. ISCTR için geçmiş dönem ortalamalarını kullanarak yaptığımız çalışmada net kar rakamının 14 milyar TL civarındaki beklentinin %10 kadar üzerinde olabileceğini hesaplıyoruz.

2022 beklentilerimiz

TL tarafta kredi/mevduat faiz makasının yüksek seyri, ivme kaybeden kredi büyümesine rağmen 3Ç22’de marjları destekliyor. 4Ç21’de ise kredi/mevduat faiz makasının çeyreksel bazda hafifçe daralabileceğini tahmin ediyoruz. Ancak TÜFE’ye endeksli bonoların yüksek katkısının 2022 yılı genelinde marjların 2021’e göre yukarıda şekillenmesine imkan sağlayacaktır. Komisyon gelirleri 1Y22’de %82 gibi yüksek bir yıllık büyüme sergilemesi tahminimize göre pozitif bir risk unsurudur. Operasyonel giderlerde ise yıllık %70 seviyelerinde artış olabileceğini modelliyoruz. Kredi risk maliyeti ise kur etkileri hariç tutulduğunda 2021 yılının kısmen üzerinde gerçekleşebilir. BDDK’nın 1 Ekim 2021’den itibaren sağladığı esnekliklerin sona ermiş olmasından sonra özellikle bireysel segmentte tolore edilebilir bir takibe dönüşüm artışı gözlenebilir. Ticari kredilerde ise gerek TL gerekse de YP tarafta mevcut makro veriler doğrultusunda belirgin bir takip oranı artışı olmayacağını tahmin ediyoruz. BDDK aylık verilerine göre 2021 tüm yılda 114 bps olarak hesapladığımız kredi risk maliyetinin 2022 tüm yılda 150-175 bps aralığında olabileceğini tahminliyoruz. Bu tahmin setinin sonucunda ise banka karlarının 2022 yılında %300 seviyelerinde bir artış göstermesini bekliyoruz.

Bankacılık hisselerindeki düşük çarpanlar olası risk faktörlerini önemli ölçüde fiyatladı

F/K (1.33x) ve F/DD (0.33x) çarpanları oldukça cazip olmakla birlikte özsermaye karlılıklarındaki artış da diğer gelişmekte olan banka ülkelerine göre daha yüksek. Banka hisselerindeki mevcut fiyat seviyelerinin ucuz ve olası riskleri önemli ölçüde fiyatladığını düşünüyoruz. Jeopolitik gelişmeler olası ekonomik yavaşlama nedeniyle kredi büyümesi ve aktif kalitesi için bir risk teşkil edebilir. Grup 3 karşılık oranının %80 civarında, serbest karşılık hariç toplam karşılık oranının ise %150 üzerinde olduğu dikkate alınırsa aktif kalitesi kaynaklı ilave bir karşılık ihtiyacı olmayacağını düşünüyoruz.

Dinamik Yatırım enflasyonu değerlendirdi

 

Dinamik Yatırım, Garanti BBVA'nın bilançosunu değerlendirdi

 

Dinamik Yatırım, Akbank'ın bilançosunu değerlendirdi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)