BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDilim Börek'te Franchise’da kazandıran model----

Dilim Börek'te Franchise’da kazandıran model

Dilim Börek'te Franchise’da kazandıran model
08 Nisan 2013 - 18:01 www.finansgundem.com

2003 yılında kurulan ve hızla büyüyen Dilim Börek kuruluşunun 10 yılında Franchise’ a açılıyor

Şu anda veritabanında kayıtlı 220 bin müşterisi bulunan Dilim Börek,  Franchise’ a açılmaya karar verdi. Dilim Börek’in 2003 yılında 140 m2 ve üç çalışan ile kurulmuş bir şirket olduğunu belirten Franchise’dan sorumlu İcra Kurulu Üyesi İbrahim Bayezit firmanın bu noktaya nasıl geldiğini ve büyüme stratejilerini şöyle anlattı:
“Dilim Börek 2006 yılında İstanbul, Avrupa Yakası üretim ve lojistik merkezini, 2009 yılında Kurtköy Çağrı Merkezi kurdu. Bunun ardından 2010 yılında Şeri-ali Üretim Merkezi kuruldu. 2011 yılında üretim birleştirildi. 3 ortağın kurduğu şirkete çalışan sayısı kısa sürede 215’eulaştı. Dilim Börek’ in 2009 yılında 8 milyon son tüketici cirosu yaptı. 2012 de 25 milyon son kullanıcı cirosuna sahip bir firma haline geldik. Bu cironun onlarca, yüzlerce satış noktası ile değil sadece 4 nokta ile yapılması çok önemli bir veridir. Bu veriler bizim, maliyet ve verimlilik odaklı olduğumuzu gösteriyor.”
Dilim Börek’in sağlam bir CRM ve veri havuzlarının olmasını büyük bir avantaj olarak değerlendiren Bayezit, “Kontrolsüz ve denetimsiz bir büyümeye müsaade edemezdik. 2009’dan başlayarak; çağrı merkezi kurulması, üretimin tek bir noktada birleştirilmesi, yönetim karar destek sisteminin oluşturulması, bir yıl süren franchise hazırlıkları, bunların hepsi planlanan stratejinin adımları ve parçaları. 2013 yılında yaygınlaşarak 35% büyümeyi hedefliyoruz” dedi.
Dilim Börek’in Franchise’dan sorumlu İcra Kurulu Üyesi İbrahim Bayezit şöyle devam etti.
“Halk arasında bilinen gelenekselleşmiş ürünlerimizi katkısız ve doğal olarak üretiyoruz. Ayrıca bu lezzetleri tüm nefasetiyle ücretsiz adrese teslim ediyoruz. Birde tüketiciye uygun fiyatla büyük paket fırsatını sunuyoruz. İkram kültürümüzü yaşatmaya ve desteklemeye odaklanmış bir firmayız. Bizim ile temsil ve ağırlama kolaylaşıyor. Her türlü ürünümüz için katkısız doğal ve seçkin malzemeler ile üretim yapıyoruz. Ham maddelerimizi titizlikle temin edip, üretim süreçlerimizin her aşamasına özen gösteriyoruz.”
Dilim Börek’in bugünlere müşterilerine değer vererek ve onların önerilerine dinleyerek geldiğini belirten Bayezit, “2010’da 75 bin, 2011’de 140 bin olan gerçek müşteri sayısı şu anda 220 bine ulaştı. Çağrı merkezimiz müşterilerimizi her yönüyletanıyor ve onlara isimleri ile hitap ediyor. Franchise sistemine İstanbul’ dan başlıyoruz. Bu yıl İstanbul’ da 9 yeni nokta planlanıyor. Biz açıldığı gün hazır müşterileri olan franchiselar veriyoruz, çünkü franchise şubelerimiz için tanımlanan dağıtım bölgelerini, o bölgedeki müşteri potansiyeli ile birlikte franchise şubemize devir etmiş olacağız. Bu taahhüdümüz sistem üzerinden, otomatik olarak gerçekleşecek ve ilgili şubenin ekranlarına on-line olarak akacak. Bu dilim böreğinFranchisesisteminde kazandıran modelinin bir parçası.  Bu model içinde sizin de anlayacağınız gibi farklı franchise sistemlerinde olduğu gibi kendi şubem, franchise şube gibi ayrımlar yapılmıyor.  Biz bu sistemi 2009 yılından oluşturduk ve sorunsuz olarak kullanıyoruz” dedi.
İbrahim Bayezit , “Yüksek kira ve maliyetler sebebiyle tüm franchise sistemleri ana ürün ve konseptler farklı olmak ile birlikte bir birine benzemeye başladı. Bunun temel sebebi müşteri ve müşteri gruplarının farklı ihtiyaçları ve talepleri. Müşteriler marketlerde olduğu gibi farklı taleplerini mümkünse tek bir noktadan karşılamak istiyorlar. Bu talebi dikkate almayan franchiselar başarısız oluyor ya da AVM’lerin içine sıkışıp kalıyor. Biz bu konuda ölçülü bir yöntem izledik, farklı ve orijinal sunumlar ile müşterilerimizin her gün sabah 06:00’ dan gece 22:00’ ye kadar farklı taleplerini karşılamaya çalıştık. Dilim Börek Franchise Şubeleri sadece adrese ürün teslim etmeyecek, adrese teslim edilen ürünlerin daha küçük paketler ile satın alınabilecek. Bununla birlikte rahat konforlu bir mekân sunacağız müşterilerimize. Bu durumda müşterilerimizi, misafir olarak kabul edip o kavramın gerektirildiği şekilde ağırlayacağız. Dilim börek mağazaları hoşça zaman geçirilebilecek, sunumuyla farklı ve iz bırakan lezzet mekânları olacak. Franchise ile yaygınlaşarak daha ulaşılabilir olacağız. Müşterilerimiz artık sadece adreslerine sipariş ederek değil, mağazalarımızda da ürünlerimizi tüketebilecekler. Onlar için yine makul fiyatlı ve seçici olacağız” diye konuştu.
Dilim Börek yönetim kadrosu olarak, bugün oturduğu yerde müşteri bekleme devrinin bittiğini belirten, “Dinamik kadromuzla müşterisinin peşinde koşanve onun ihtiyaçları doğrultusunda faaliyetlerini şekillendiren bir kuruluşuz. Ürünlerimizi adrese zamanında ve taze olarak teslim eden kadromuzla güçlü, çevik ve esnekbir yönetim modeline sahibiz. Biz böyle hareket ederek güçlendik, esnek ve çevik bir marka olduk. Bütün bunları yaparken fiyatlarımızda da makul ve gerçekçi olduk.Bunu yanı sıra kalitemizden ödün vermedik, seçkin, katkısız doğal malzemeler ile üretim yaptık.
Franchise sistemimizin mevcut sistemlerden en önemli farkları; bölgelerin müşterisi ile birlikte devir ediliyor olması, geniş bir zaman diliminde farklı ihtiyaçları karşılayabilmesi, önceki günden alınan siparişler ile güne hazır bir ciro ile başlama, yüksek fiş ortalaması ile daha büyük ciroları hedefleyen bir perakendecilik fırsatı, teknolojik altyapısı ile kolay yönetilebilir ve izlenebilir olması, innovatif, değer katan yenilikleri barındırması olarak özetleyebiliriz” dedi.
İbrahim Beyazit şöyle devam etti.
“Aslında biz sadece başkalarını taklit etmeden; artan maliyetlere dayanıklı, az eleman ile yönetilebilen,rekabetçi, kazanan bir model inşa etmeye çalıştık. Bunu bir yıl boyunca test ve teyit ettik. Bu modeli ilerleyen zaman içinde daha da geliştireceğiz.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)