BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDijital ödemeler şirketleri nasıl değiştirecek?----

Dijital ödemeler şirketleri nasıl değiştirecek?

Dijital ödemeler şirketleri nasıl değiştirecek?
17 Haziran 2021 - 17:03 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisi döneminde bir çok alanda dijitalleşme hız kazandı. Şirketlerin operasyonları da karantina ve sosyal mesafe önlemleri kapsamında dijitale geçti. Bu değişimin ise kalıcı olması bekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl dijitalleşme hız kazandı. Tüketici trendlerinden şirketlerin operasyonlarına birçok alanda dijitale geçişte yükseliş görüldü. Bu değişim ise pandeminin ardından ortadan kalkma ihtimalinin oldukça düşük olduğu dünülüyor. Bunlar arasında uzaktan çalışma, sanal etkinlikler, dijital medya ve dijital ödemeler yer aldı.

Dijital ödeme pazarının Apple, Venmo ve Square gibi şirketlerin liderliğinde 2021 ve 2028 yılları arasında %19,4 büyüme göstermesi bekleniyor. Bunun nedenleri arasında akıllı telefonların yaygın olarak kullanılması, e-ticaretin yaygınlaşması ve tüm dünyada internetin giderek daha fazla kullanılması var.

Forbes’un haberine göre, bankalar da bu trendi yakalıyor. Bank of International Settlements tarafından yapılan bir araştırmaya göre, araştırmaya katılan merkez bankalarının %80’i merkez bankası dijital para birimleriyle ilgili (CBDC) girişimlerde bulunuyor. Bu dijital paraların hem kurumsal hem de bireysel kullanım alanları olacak.

Dijital ödemeler nedir?

Dijital ödemeler dijital ya da online kanallar üzerinden gerçekleştirilen para transferleri. Bu kapsama sanal kartlar, havaleler ve Apple Pay, Google Pay ve Coinbase Wallet gibi dijital cüzdanlar da dahil. Dijital ödemeler otomasyon sistemlerine bağlı, güvenli ve denetlenebilir para transferlerine imkan tanıyor.

finansgundem.com'un derlemesine göre, iş dünyasında dijital ödemeler finans ekiplerinin doğru bilgiye erişebilmesi ve şirket harcamalarını gerçek zamanlı olarak izleyebilmesi anlamına geliyor.  Şirketler paralarının hangi zamanda ve nereye harcandığını işlemin gerçekleştiği anda görebiliyor ve bu bilgiyi stratejik veriler toplamak için kullanabiliyor.

Dijital ödemelerin faydaları

1. Güvenlik

Dijital ödemeler daha fazla güvenlik sağlıyor. Kart numaraları karttan ziyade bireysel alışverişlere bağlı ve her işlem daha önceden onaylanmış olan miktarla sınırlandırılıyor.

2. Kontrol

Çalışanlara geleneksel fiziksel kartlar vermek yerine dijital teknoloji şirketlere ödeme metodlarını özel olarak belirlenmiş ve daha önceden onaylanmış bilgilerle sınırlandırma imkanı tanıyor.

3. Şeffaflık

Her alışveriş için farklı kart numaraları verilmesiyle finans ekipleri çok daha şeffaf veriler elde edebiliyor ve denetim kolaylaşıyor. Şirketler alım isteklerini izleyerek ay sonunu beklemeden harcamaları takip edebilir.

4. Daha az iş yükü

Bazı yazılımları kullanan Finans ekipleri bile, bazı durumlarda iş yüküyle karşı karşıya kalabiliyor. Dijital ödeme teknolojileri ise finans çalışanlarının iş yükünü hafifletiyor ve süreci otomasyon sistemine bağlı tek bir iş akışı üzerinden yürütüyor

5. Kullanım kolaylığı

Dijital ödeme teknolojisiyle birlikte çalışanlar mobil cüzdanları ve sanal kartları kullanarak uzaktan da alım yapabilir.

Cinsiyetçilik kadın finans çalışanlarının yolunu kesiyor

 

Marketlerde yeni sistem! Bu görüntü tarihe karışıyor...

 

Merkez bankalarından bankalara iklim baskısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)