BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDijital banka Monzo, 6 ayda 50 bin kurumsal müşteriye ulaştı----

Dijital banka Monzo, 6 ayda 50 bin kurumsal müşteriye ulaştı

Dijital banka Monzo, 6 ayda 50 bin kurumsal müşteriye ulaştı
21 Eylül 2020 - 13:13 www.finansgundem.com

Dijital banka Monzo, uzun zamandır beklenen ticari hesaplarını kullanıma açmasının ardından altı ay gibi oldukça kısa bir sürede 50 bin müşteriye ulaşmayı başardı.

Londra merkezli dijital banka Monzo, uzun zamandır beklenen ticari hesaplarını kullanıma açmasının ardından altı ay gibi oldukça kısa bir sürede 50 bin müşteriye ulaşmayı başardı.

Güncel tabloda Monzo’nun ticari kullanıcılarının %55’i serbest işletmelerden, geri kalan %45’i ise limited şirketlerinden oluşuyor. Şirketin ticari kullanıcılarının yaş aralığı ise birkaç aylık teknoloji girişimlerinden 15 yaş üzeri KOBİ’lere kadar uzanıyor. Bu şirketlerin %70’i Londra, %58’i ise Güneydoğu İngiltere dışında konumlanmış durumda.

Monzo Ticari Bankacılık Genel Müdürü Jordan Shwide konu hakkında “Son 6 ayda Monzo Business’la ilgili iş dünyasından yüzlerce başarı hikayesi duyduk. Vizyonumuz ilk günkü ile aynı: Ticari finansmanın merkezi olabilmek. Ticari bankacılığın bugünkünden çok daha iyi olması gerektiğine inanıyoruz ve yolculuğumuz bu doğrultuda yeni başlıyor.” ifadelerini kullanıyor.

Monzo, KOBİ odaklı bankacılık hizmetini bu yılın Mart ayında pandemiye girmeden bir hafta önce başlattı. Dijital banka bu süreçte ticari tekliflerini genişletirken, masaüstü uygulamasını geliştirdi ve özellikle bütçelemeye yardımcı olmak için yeni kategorilerini hayata geçirdi.

Monzo, 500 binden fazla ticari müşteriye sahip olan Revolut ve pandemi boyunca fintech kredilerinin adresi haline gelen Starling Bank’la mücadele ediyor. Şirket, sadece 180 bin müşteriye sahip olmasına rağmen karantina döneminde yaklaşık 1 milyar sterlin kredi verdi.

BDDK, bankacılıkta yeni dönem başlatıyor

JPMorgan Merkez'den GLP faizinde yükseliş bekliyor

MB ihalesine 34 milyar 150 milyon TL teklif geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)