BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDicle Elektrik özel sektöre geçti----

Dicle Elektrik özel sektöre geçti

Dicle Elektrik özel sektöre geçti
25 Temmuz 2013 - 14:12 www.finansgundem.com

Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi için hisse devir sözleşmesi Diyarbakır'da yapıldı

Türkiye ’deki 21 Elektrik Dağıtım Bölgesi’nin özelleştirilmesi zincirindeki son halka olarak 15 Mart 2013 tarihinde Dicle EDAŞ ihalesi yapılmış, kazanan 44 tur sonunda 387 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren İşkaya-Doğu Ortak Girişim Grubu tarafından kurulan Dicle Enerji Yatırım A.Ş. olmuştu.
Bu devirle birlikte, bölgede 2042 yılına kadar lisans sahibi olan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. hisselerine sahip bulunan Dicle Enerji Yatırım A.Ş, bölgede kaynakların verimli bir şekilde kullanımını gerçekleştirecek. Yatırım ve işletmede elde edilecek verim sayesinde maliyetlerin düşürülmesi, tüm Türkiye’de elektrik fiyatlarının olumlu yönde etkilenmesi ve ekonominin bundan fayda görmesi bekleniyor. Devirle birlikte, çok kısa sürede tamamına yakını bölge insanından olusan 1000 kişi üzerinde istihdamın sağlandığı belirtilirken, bölge için farklı kampanyaların da olacağı ifade edildi.
Buna göre geçmiş dönem birikmiş elektrik borçlarının peşin ödenmesi halinde gecikme bedeli ve faizlerin affedileceği bir kampanyanın başlatıldığı ve 31 Temmuz’a kadar devam edecek bu kampanyaya bölge halkının büyük rağbet gösterdiği öğrenildi.
Dicle Elektrik devri hakkında görüşlerini bildiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Bu devir teslim başarılı olduğu takdirde, Türkiye’nin diğer yerlerindeki elektrik özelleştirmelerine örnek teşkil edecek. Bu nedenle hepimiz bu özelleştirmenin başarıya ulaşmasında daha çok çalışmak durumundayız. Bugün burada hep birlikte imza gününe şahitlik ediyoruz. Bu tarihi bir imza. Bölgenin kalkınmasına pozitif etki yapacaktır” dedi.
Diyarbakır ’da bir ilk olarak 6 ili ilgilendiren bir elektrik dağıtım devrinin gerçekleştiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuşmasında, “Halkımıza vatandaşımıza rekabetçi ortamda kaliteli hizmet verecek özel sektör mensuplarına başarılar diliyorum. Her zaman hükümetimiz olarak, dağıtım şirketlerinin yanında olacağız, bu hizmetin verilmesinde kendilerine yardımcı olacağız. Büyümenin en temel kaynağı istikrardır. Avrasya coğrafyasında Avrupa ve Asya’da geçen sene enerji tüketimi yüzde yarım oranında küçülmüştür. Türkiye’de ise kurulu güçte yüzde 8,1, tüketimde ise yüzde 5,2’lik artış oldu. Bu ekonomik büyümenin 2 katı kadar enerjide büyüyoruz anlamına geliyor. Halkın refah seviyesi arttıkça elektrik tüketimi artıyor” dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise “Kayıp kaçağın azaltılmasyıla hem sanayici hem vatandaşımız rahatlayacak. Bu çok önemli. Kayıp kaçaklar Avrupa Birliği ortalamasının altına düşerse şu andaki fiyatlar aşağıya inebilir. Hükümetimiz, devletimiz, vatandaşımız, sanayicimiz herkes kazanacak” şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)