BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDibeybe: Görevimin başındayım----

Dibeybe: Görevimin başındayım

Dibeybe: Görevimin başındayım
11 Şubat 2022 - 13:00 www.finansgundem.com

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Libya Siyasi Diyalog Forumu'nda belirlenen yol haritası uyarınca görevinin başında olduğunu belirtti.

Dibeybe, Fethi Başağa'nın, ülkenin doğusunda yer alan Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından yeni başbakan seçilmesinin, Trablus'a "zorla girme girişimi" olduğunu ve Libya Meclisinin Cenevre Anlaşması'nın yol haritasından ayrıldığını ifade etti. Libya el-Ahrar" kanalına konuşan Dibeybe, Başağa'nın siyasi bir kişilik olduğunu ve siyasi olarak istediği gibi hareket etme hakkının bulunduğunu dile getirdi.

Libya Siyasi Diyalog Forumu'nda belirlenen yol haritası uyarınca görevinin başında olduğunu kaydeden Dibeybe, "Önceden olduğu gibi şimdi de Libyalıların yeni bir savaşa sürüklenmesini reddediyorum. Trablus halkı kendisini savunacaktır" şeklinde konuştu.

Kendisine yönelik suikast girişimine ilişkin de konuşan Dibeybe, bunun, saldırıyı gerçekleştirmesi ve hızlıca olay yerinden ayrılması istenen kiralık iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Fethi Başağa başbakan seçilmişti

Libya'nın doğusundaki Tobruk'ta bulunan Temsilciler Meclisi dün eski Dışişleri Bakanı Fethi Başağa'yı oy çokluğu ile başbakan olarak seçmişti. Gece geç saatlerde Trablus Mitiga Havalimanı'na gelen Başağa basın mensuplarına yaptığı konuşmada, Temsilciler Meclisi ve Başkanlık Konseyi ile iş birliği içerisinde olacağını ifade ederek, "Dibeybe'nin demokratik sürece saygı duyacağına inanıyoruz" demişti.

Birleşmiş Milletlerden (BM) gelen açıklamada da örgütün hala Abdulhamid Dibeybe'yi ülkenin geçici başbakanı olarak tanıdığı bildirilmişti. Mısır Dışişleri, Libya'da başbakanın Başağa olarak seçilmesinden "Mısır’ın memnuniyet duyduğunu" bildirmişti. Arap Birliği, Başağa'nın seçilmesinden önce yapılan açıklamada "Libya'daki gelişmelerden endişe duyulduğunu" bildirmişti.

Başbakan Dibeybe ise 8 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "görevini ancak seçilmiş bir yönetime devredeceğini" ifade etmişti. Libya'da 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan başkanlık ve parlamento seçimlerinin gerçekleştirilememesi nedeniyle Dibeybe hükümetinin meşruiyeti tartışma konusu olmuştu.

Libya'nın geçici başbakanı belli oldu

Libya'daki gelişmeler Arap Birliği'ni endişelendiriyor

Libya Başbakanı Dibeybe'nin aracına silahlı saldırı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)