BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevre mülkte aidat vurgunu tatilcileri isyan ettirdi----

Devre mülkte aidat vurgunu tatilcileri isyan ettirdi

Devre mülkte aidat vurgunu tatilcileri isyan ettirdi
03 Haziran 2023 - 09:14 www.finansgundem.com

Devre mülk sahipleri usulsüz aidat artışına isyan etti. Balıkesir'de bir işletme aidat fiyatlarına sözleşmeye aykırı bir şekilde 4 katından fazla fiyat artırımı yapınca müşteriler Tüketici Mahkemesine başvurdu.

Türkiye genelinde fırsatçıların fahiş fiyatla ev satışlarına ve kiraya zam getirmesinin ardından bu kez devre mülk sahipleri usulsüz aidat artışına isyan etti. Balıkesir'de Hattuşa Vacation Therma Clup adlı işletmenin aidat fiyatları 4 bin 250 lira ila 8 bin lira arasındayken bir yıl arayla 16 bin 250 ila 38 bin lira arasında fiyat artırınca sözleşmeye aykırı 4 katından fazla fiyat artırımı yapılan işletmeye isyan eden müşteriler haklarını savunmak için Tüketici Mahkemesine başvurdu.

Türkiye genelinde fırsatçıların fahiş fiyatla ev satışlarına ve kiraya zam getirmesinin ardından bu kez devre mülk sahipleri usulsüz aidat artışına isyan etti. Atakan Irmak'ın Sabah'taki haberine göre Zam furyası devre mülklere de sıçradı. Bahane üzerine bahane üreten yönetimler aidatlara da kat kat zam yapıyor. Otel yetkilileri fahiş zamla da yetinmiyor. İddiaya göre daha çok kazanmak için müşterilere 'Aidatı ödemeyen mülkünü kullanamaz' teklifi yapılınca tatil planı yapan yüzlerce tatilci hakkını aramak için yargıya başvurdu.

AİDAT ÜCRETLERİNE FAHİŞ ZAM TATİLCİLERİ İSYAN ETTİRDİ

Balıkesir'de Hattuşa Vacation Therma Clup isimli işletmenin kullanıcıları telefonlarına gelen aidat artırımı ile şoke oldu. Şirket yetkilileri tarafından gelen bilgilendirme mesajında geçen yıl 4 bin 250 lira ödeme yapan kullanıcının bir sonraki yıl için 4 katından fazla zam oranıyla 16 bin 250 lira ödeme yapması istendi. Kullanılan devre mülke göre değişen aidat ücretlerine göre 8 bin lira ödeyen müşterinin ise 38 bin lira ödemesi istendi.

HAKLARINI MAHKEMEDE ARAYACAKLAR

Sabah'ın ulaştığı bilgilere göre söz konusu işletmede devre mülk alan tatilcilerin yaptığı sözleşmeye göre aidat ücretinin euro üzerinden alındığı belirtilirken, döviz farkından dolayı hali hazırda zaten zam yapıldığı üzerine birde işletmede elektrik, su gibi giderlerin kullanıcılar tarafından ödendiği belirtildi. Sözleşmeye göre usulsüz olarak artırıldığı ifade edilen aidat fiyatlarını ödemek istemeyen tatilcilerin Tüketici Mahkemeleri ve heyetlerine başvurduğu öğrenildi.

Sitede fahiş aidata karşı ne yapılmalı?

 

Tuzla'da aidat protestosu

 

Fahiş aidat ücretlerine site sakinlerinden tepki!

 

Site aidatları kirayla yarışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)