BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevletler borsalar yerine işgücüne odaklanmalı----

Devletler borsalar yerine işgücüne odaklanmalı

Devletler borsalar yerine işgücüne odaklanmalı
23 Mart 2020 - 15:48 www.finansgundem.com

Devletler borsaları kurtarmak için trilyonlar harcaması işgücü piyasasını vurabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’den gelen virüs dolayısıyla bildiğimiz her şey bozulmuş durumda. Buna borsalarda dahil. S&P 500, Şubat ortasındaki son zirvesinden bu yana % 30'dan fazla düştü. Krizin ortasında sadece borsaya odaklanmak süreci yanlış yönetmek anlamına gelirken resesyon sonrası işgücünün iyileşmesini de engelleyebilir.

Borsa, esas olarak gelecekteki karlarla ilgili yatırımcıların görüşlerini yansıtır. Yatırımcılar ciddi bir resesyonun geldiğinin ve bu durumun şirketlerin karlılığını etkileyeceğini bilmekte. Wall Street için geçerli bir parametre vardır; “Şirketlerin karlılığı”

ABD olduğu gibi emeklilik sistemi (401k) borsanın performansına bağlı olan ülkelerde emeklilerin ne kadar aylık alacağı borsanın performansı belirler. Fakat ekonomi yöneticileri sadece borsanın düşüşünü durdurmak için kararlar alırsa bu durumda hane halkı ciddi zarar görebilir.

Hisse senedi fiyatlarını bir politika hedefi haline getirmek kısa vadede karlılık sağlasa da ekonominin önümüzdeki aylarda ve yıllarda ihtiyaç duyacağı şeyin tam tersidir.

Forbes’e göre şuanda yapılacak en önemli şey ise; işgücü kaybını önlemek ve ücretlerde kesintilere gidilmemesini sağlamak. Şirketlerin kurtarılması aynı zamanda işgücünün azalmaması anlamına gelir.

Fed'den sınırsız parasal genişleme işareti

IMF: Kriz geçici olacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)