BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevlet borcunun yüzde 10'u ABD'li yatırımcılardan----

Devlet borcunun yüzde 10'u ABD'li yatırımcılardan

Devlet borcunun yüzde 10'u ABD'li yatırımcılardan
14 Şubat 2018 - 09:17 www.finansgundem.com

ABD'nin Rusya'ya yönelik Kremlin Raporu'nun etkileri gün geçtikçe açığa çıkıyor

Rus analitik kredi reytingi ajansı (AKRA) Araştırmalar ve Tahminleme Grubu Başkanı Natalya Porohova, Amerikalı yatırımcıların Rusya’nın devlet borcunun yaklaşık %10’una sahip olduğunu belirtti.

Rus haber ajansı Prime’de yer alan habere göre, Porohova ”Yayımlanan Kremlin raporu yaptırımların genişletilmesine yol açmadı. Oluşturduğu endişeler ilk önce devlet borcuna ve buna sahip olan yatırımcılara ilişkindi” dedi.

Porohova yaptığı açıklamada, ”Amerikalı yatırımcıların Rusya’nın devlet borcunu kullanımı yasaklansaydı borç faizi artardı. Dolaylı faktörlere dayanarak yaptığımız değerlendirmelere göre Amerikalı yatırımcılar devlet borcumuzun yaklaşık olarak yüzde onuna sahiptir. Herhangi bir kısıtlamanın uygulanması borç değerinin arttırılmasına neden olacak. Öte yandan Rusya yaptırımlara adapte olma sürecini geride bıraktı” ifadelerini kullanarak Kremlin raporunun listeye dahil edilen kişilerle ilişkin belirsizlik oluşturduğunu ve böylece imaj risklerine yol açtığını kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)