BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDevlet bankaları faiz indirimine öncülük edecek----

Devlet bankaları faiz indirimine öncülük edecek

Devlet bankaları faiz indirimine öncülük edecek
24 Ekim 2017 - 08:38 www.finansgundem.com

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınan banka faizlerinin devlet bankalarının öncülüğünde aşağı çekilmesi planlanıyor

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) faizlerin düşürülmesi konusu masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre, mevduat faizlerinin aşağı çekilmesi gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, bankaların faizler konusunda esnek davranarak yatırımcıların elini rahatlatmaları gerektiğine vurgu yapıldı. Yüzde 18'leri bulan faizlerin düşmesi için başta devlet bankaları olmak üzere finans sektöründen elini taşın altına koyması istenecek.

180 GÜNLÜK PROGRAM

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) da 26 Ekim'de toplanacak. Gözler PPK'nın faiz kararına çevrildi. Kurul, eylül ayı toplantısında politika faizini yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını sırasıyla yüzde 7.25 ve yüzde 9.25 düzeyinde, borç verme Faiz oranını da yüzde 12.25'te sabit tutmuştu. Dün gerçekleşen 4 saatlik basına kapalı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği bakanlıkların 180 günlük programlarının konuşulduğu da öğrenildi. Başbakan Yıldırım, bu çalışmayı tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Taşeron işçiler başta olmak üzere toplumun öncelikli beklentilerine ilişkin reformların yaşama geçirilmesi de öngörüldü.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıya bakanların yanı sıra Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, BDD K Başkanı Mehmet Ali Akben, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, BİST Başkanı Himmet Karadağ katıldı.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup25 Ekim 2017 07:12

    Faizi indirebilirler kolay bir şey bu, ama dolar yükselir. Bu arkadaşlar hem düşük faiz hem düşük kur istiyor, bunun mümkün olmadığını bir türlü anlamadılar.

  • Mustafa Dikmen25 Ekim 2017 00:24

    Faizi indiremessiniz neden mi ???????????????????????? Çünkü faizi indirirseniz bankalar yurt dışı sendikasyon parası bulamaz.Bankaların dağıttığı para bizim paramız değildir.Bankalar faizle yutdışından faizle para alır kar marjını koyar vatandaşa satar yani bankalar yurtdışı büyük bankaların taşeronudur.vatandaştan alınan faizin % 80 yurtdışına gider % 20 si yerel bankaya kalır.Fazi lobisi dediğimiz güç kanımızı emer.

  • sanbeg24 Ekim 2017 17:12

    indirmeyi geçtik, yerinde tutabilirlerse başarıdır

  • Güldürmeyin24 Ekim 2017 14:56

    Hep öyle diyorlarda , Önce %4 lerdeki USD faizini ve %14,30 lardaki TL faizini bi indirsinler göreyim onları...