BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Dev'lerin zaferi----

'Dev'lerin zaferi

'Dev'lerin zaferi
22 Nisan 2013 - 08:50 www.finansgundem.com

G 20 zirvesinin ardından yayınlanan bildiri, Moskova kararlarını rafa kaldırdı. Bildiride AB'ye uyarı da yer aldı

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini temsil eden G 20 ülkeleri Japonya'ya gevşek para politikasını sürdürmesi konusunda temkinli bir destek verdi. Aynı zamanda Avrupa'dan büyüme konusunda küresel ekonomik büyümeye yönelik gevşeme endişelerini dikkate alarak büyümeyi desteklemeye yönelik adımlar atmasını istedi.
 Cuma günü sona eren toplantının ardından yayınlanan G 20 bildirisinde  ülkelerin birbirlerine canlandırma önlemleri için imkan tanıması konusunda geniş bir anlaşma yer aldı. Ekonominin patronları ülkelerin açıklarının düşürmeye yönelik katı hedefler alınmasına karşı çıktılar ve verimli bir yol haritasından yana olduklarını belirterek "Açıkları düşürme konusunda kesin ve net bir esneklik sağlanması konusunda hemfikiriz" dediler.
 Açıklanan bildiri Japonya ve ABD açısından bir zafer niteliğinde oldu. Her iki ülkede agresif kemer sıkma önlemlerine karşı çıkıyor ve bu önlemlerin büyümeyi sekteye uğratarak ters etki yapacağını ifade ediyordu. Yayınlanan bildiride yer alan tonlar Şubat ayında Moskova'da yapılan toplantıya göre değişim gösterdi. Moskova'da yapılan toplantıda ülkelerin uyguladığı politikaların döviz kuru savaşlarına neden olabileceği ifade edilmişti. Ancak görülüyor ki Japon yetkililer ülkelerinin uyguladığı aşırı gevşek para politikasının para biriminin değerini düşürmeyi değil, ekonomik büyümeyi canlandırmayı hedeflediği konusunda G-20'deki meslektaşlarını ikna ettiler.
 G-20'nin bildirisinde "Japonya'nın son dönemde uyguladığı politikalar deflasyonu durdurmayı ve yerel talebi desteklemeyi hedefliyor" ifadesi yer aldı. Buna karşılık endişelerin odak noktası Avrupa'ya yönelmiş görünüyor. Pek çok gelişmiş ülkede ekonomik görünüm zayıf bir yapı sergilerken, Avrupa ülkeleri kemerlerini hangi hızla sıkacaklarını, harcamaları kesmekteki hızlarını ve vergileri artırmayı yeniden düşünüyor.
 Üst düzey bir ABD Hazine yetkilisi yayınlanan bildirinin Avrupa'nın büyümeyi güçlendirmek ve hızla artan işsizliği düşürmek için daha fazlasını yapması gerektiğine işaret ettiğini bildirdi. Söz konusu yetkili Avrupa'nın bu konuda ABD'yi örnek alması ve tasarruf önlemlerini yavaşlatarak büyümenin sürmesine izin vermesi gerektiğini belirtti.
 G-20 bildirisinda ayrıca ABD ve Japonya'nın orta vadede yani bir kaçyıl içinde bütçe açıklarını düşürmeye yönelik adımlar atması gerektiği ifade edildi. Bildiride, "Bizler büyüme potansiyelimizi ve istihdamı artırmak için ihtiraslı yapısal reformlar uygulamaya devam edeceğiz" denildi. G-20 ayrıca Euro Bölgesi'nin uzun süredir devam eden borç krizi ile mücadeleye hız vermesini özellikle finansal sisteminin daha entegre bir hale getirmesini istedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)