BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDev teknoloji şirketleri işe alımları durdurdu----

Dev teknoloji şirketleri işe alımları durdurdu

Dev teknoloji şirketleri işe alımları durdurdu
10 Haziran 2022 - 17:40 www.finansgundem.com

Teknoloji şirketi hisselerinde yaşanan büyük yükselişin ardından sürecin tersine dönmesi, dünyanın dev teknoloji şirketlerini işten çıkarmalara yöneltiyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji sektöründeki büyümenin yavaşlaması, işten çıkarmalara ve işe alım kararlarının yeniden gözden geçirilmesine neden oluyor. Dünyanın dev teknoloji şirketleri kemer sıkma politikası yürütmekte kararlı gözüküyor. Bu strateji doğrultusunda oldukça hızlı hareket eden şirketler arasında Meta ve Uber geliyor. İki şirkette de işe alım süreçleri yavaşladı. Twitter ve Coinbase iş ilanlarını geri çekti. Bazı şirketlerde ise hacimli işten çıkarmalar büyük sayılara ulaşmış durumda.

Açık pozisyon sayısı yeterli

Kariyer sitesi Indeed.com’un raporuna göre, ABD’de yazılımcılar için açılan iş ilanları, pandemi öncesine denk gelen 2020 yılı başlarına kıyasla yüzde 120’nin üzerinde artmış durumda. Bir başka kariyer sitesi ZipRecruiter’a göre ise teknoloji sektöründeki açık pozisyonlar yeterli seviyede ve her işsiz için 1,6 boş pozisyon bulunuyor.

ZipRecruiter’a göre, teknoloji sektöründeki iş ilanlarının yüzde 36’sı uzaktan çalışma imkanı sunuyor. Bu oranın 2019 yılında yüzde 12 seviyelerinde olduğu belirtiliyor. ZipRecruiter Baş Ekonomisti Sinem Buber, iş arayanların sayısının çok üzerinde iş imkanı olduğunu söylüyor. Buber, teknoloji şirketlerinin iş arayanların taleplerini karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtiyor.

Personel alımını en keskin şekilde azaltan şirketler arasında ürün ve hizmetlerine yönelik pandemi kaynaklı talep artışı yaşayan teknoloji şirketleri yer alıyor.

Ekonomik çöküş mü, küçük bir sapma mı?

Personel alımını en keskin şekilde azaltan şirketler arasında ise ürün ve hizmetlerine yönelik pandemi kaynaklı talep artışı yaşayan teknoloji şirketleri yer alıyor. Financial Times’tan Dave Lee’nin haberine göre, bunlar arasında Robinhood, Peloton, Netflix ve Cameo bulunuyor. Meta, Uber, Snap, Instacart ve Lyft de işe alım süreçlerini yavaşlatacaklarını açıklamış durumda. İşten çıkarmaların altında dünya ekonomisinin içinde bulunduğu kötü durumun da etkisi bulunuyor. ABD’li veri araştırma şirketi Pitchbook Analisti Kyle Stanford, çok fazla belirsizlik olduğunu ve tam bir ekonomik çöküş mü yaşanacağının yoksa bu sürecin zaman çizelgesinde küçük bir sapma mı olacağının belli olmadığının altını çiziyor.

Bir gecede büyümeden gerçekçi büyümeye

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, işten çıkarmaları inceleyen bir web sitesi olan Layoffs.fyi, teknoloji sektöründe yaşanan işten çıkarma dalgasının henüz pandeminin ilk günlerinde görülen rakamlara ulaşmadığını belirtiyor. Yine de bu rakamın Mayıs ayında 17 bini bulmuş olması kötümser olmak için makul bir neden olarak kabul ediliyor. Bu rakamlar, teknoloji şirketlerinin Elon Musk’ın ekonominin geleceğiyle ilgili kötümser öngörüsünü paylaştığını gösteriyor.

Pitchbook Analisti Kyle Stanford ise bu sürecin teknoloji şirketlerine bir ders niteliği taşıdığı görüşünde. Stanford, dünyanın dev teknoloji şirketlerinin büyüme stratejilerinin “Ne olursa olsun büyüme”den “Gerçekçi ve sürdürülebilir büyüme”ye evrilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirtiyor.

Teknoloji şirketleri bilançolarını açıkladı

 

ABD'li teknoloji şirketleri gelirlerini artırdı

 

Büyük teknoloji şirketleri artık daha fazla vergi ödeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)