BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDev satın almada büyük kriz!----

Dev satın almada büyük kriz!

Dev satın almada büyük kriz!
12 Eylül 2017 - 17:55 www.finansgundem.com

ABD merkezli 21st Century Fox`un İngiltere’nin ünlü kanalı Sky’ı satın almak için yaptığı teklife hükümetten karşı hamle geldi

Dünyanın en güçlü medya patronlarından olan Rupert Murdoch’un sahibi olduğu ABD merkezli 21st Century Fox'un İngiltere’nin ünlü kanalı Sky’ı satın almak için yaptığı 11,7 milyar sterlinlik (53 milyar TL) teklife hükümetten karşı hamle geldi.

İngiltere Kültür Bakanı Karen Bradley yaptığı açıklamada kamu çıkarları ve medyada yabancı etkisini dikkate aldığında bu satın alımı düzenleyici kurumların onayına sunmayı düşündüğünü söyledi.

Bradley açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bir risk söz konusu ise bunu gerekli yerlere iletme gücüm var. Bu riskler hayal gücüne de dayanmıyor. Bu birleşme, bazı kamu çıkarlarına karşı faaliyet gösterebilir.”

İngiliz medya dünyasında flaş haber olarak geçen bu açıklama nedeniyle bu tartışmalı satın alım teklifinin İngiltere Rekabet Kurumu’na onay için gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. (Uzmanpara)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)