BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDev havayolu şirketlerinden kovid ortaklığı----

Dev havayolu şirketlerinden kovid ortaklığı

Dev havayolu şirketlerinden kovid ortaklığı
17 Temmuz 2020 - 14:29 www.finansgundem.com

Korona virüs nedeniyle yolcu kapasitesi ciddi biçimde azalan havayolu şirketleri çözümü yeni ortaklıklarda arıyor. İki havacılık devi Jet Blue ve American Airlines ortaklık açıklamasında bulundu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin iki dev havayolu şirketi Jet Blue ve American Airlines uçuş kodlarını paylaşmayı ve uçuş ağlarının bir kısmını entegre etmeyi planladıkları bir ortaklık sürecine giriyorlar. Ortaklık korona virüs nedeniyle yolcu ortalaması ciddi bir biçimde azalan havayolu şirketlerinin kâr oranlarını geri kazanmak için uygulayacakları bir endüstri ortaklığına işaret edebilir.

Jet Blue ve American Airlines perşembe günü yaptıkları ortaklık açıklamasında şirketler kod paylaşımı ve uçuş ağlarında iş birliği yapmayı hedefliyor. Jet Blue ortaklıkla birlikte American Airlines tarafından yönetilecek 60 rotayı daha uçuş ağlarına katmış olacak. American Airlines ise uçuş ağlarına Jet Blue tarafından yönetilecek 130 rotayı daha ekleyecek. Anlaşmayla birlikte American Airlines rotalarına Tel Aviv, Atina ve JFK Havalimanı gibi yeni uluslararası rotalar ekleyebilecek.

Şirketler anlaşmanın her iki havayolu şirketinin müşterilerine sadık kalacaklarını söyleseler de müşterilerin birbirlerinin ağlarındaki uçuş puanlarını kullanabileceklerine dair bir taahhütte bulunmadılar.

Krizden çıkış rotası aranıyor

Anlaşma, konsolidasyon ve sektördeki olası birleşmelerin de habercisi olabilir. Agresif bir şekilde küçülen havayolu şirketleri gelirlerindeki kârlılık oranını geri kazanmak için binlerce çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. American Airlines Çarşamba günü yaptığı açıklamada ekim ayında işten çıkarma yasasının korumasının kalmasıyla birlikte 25 bin kişiyi işten çıkarabileceğini açıkladı. United Airlines da geçtiğimiz hafta benzeri bir açıklamada bulundu. Delta Airlines en son bilanço beklentilerinde üçüncü çeyrek için 2,7 milyar dolar ile 3,3 milyar dolar arasında bir ücreti erken emeklilik ve işten ayrılmalar için ayırdığını açıkladı.

Bernstein analisti David Vernon Barrons'a verdiği açıklamada, "Havayolları satranç taşlarını nasıl yeniden düzenleyeceklerini bulmaya çalışıyor" ifadelerinde bulundu. Vernon, "Sektör daha az kapasiteyle daha fazla ürün pazarlamak için yollar arıyor. Korona virüs krizinden herhangi bir ders aldıysak, bu da daha az miktarda daha iyi sermayelendirilmiş havayolu şirketlerinin krizle daha iyi başa çıkabilecekleridir" dedi.

British Airways, Boeing 747'leri erken emekliye ayırıyor

 

Brent petrolün varili 43,24 dolar

 

Piyasalarda günün ilk yarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)