BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev fintek sigorta alanına giriyor----

Dev fintek sigorta alanına giriyor

Dev fintek sigorta alanına giriyor
16 Nisan 2021 - 16:41 www.finansgundem.com

Almanya’nın dev fintek şirketi N26 müşterilerine sigorta ürünleri sunmaya hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek start-up şirketi N26, N26 Insurance isimli yeni bir birim kuruyor. Şirket, mobil uygulama ve websitesi üzerinden erişilebilir hale gelecek sigorta ürünleri sunacak. İlk sigorta ürünü ise Alman müşteriler için bir akıllı telefon sigorta planı olacak. Ancak N26’nın planları burada bitmiyor. Fintek şirketi aynı zamanda mali sorumluluk, emlak, hayat, evcil hayvan ve bisiklet sigortası gibi ürünler de sunacak.

N26’nın mobil uygulaması ve websitesi üzerinden erişilebilecek ürünlerle müşteriler sigorta ürünleri satın alabilecek, poliçelerini düzenleyebilecek ve ödeme talebinde bulunabilecek. N26 müşterilerinin kişisel bilgilerine sahip olduğu için, başvuru süreci de kolaylaşmış olacak. Ancak banka bir gecede sigorta teknolojisi şirketine dönüşmüyor.

Bunun yerine sunacağı ürünler için Simpesurance gibi şirketlerle işbirlikleri kuruyor. N26’nın kurucu ortağı ve CEO’su Valentin Stalf Tech Crunch’a yaptığı açıklamada, “birinci ve ikinci çeyrekte yapacağımız en büyük şey pazara odaklanmak. Daha önce de tüm ürünleri entegre etmek istiyorduk” dedi. N26 Insurance, şirketin yeni yazılım programlama arayüzü (API) stratejisinin ilk hamlesi.

N26’nın işbirliği yapığı şirketler aynı zamanda kendi ürünlerini, kendileri entegre edebilecekler. Stalf, “birçok fintek start-up’ı oldukça düşük frekanslı” dedi. Birçok müşterinin bir kez mortgage kredisi çektiğine ve buna bir daha asla göz atmadığına dikkat çekti. Bu şirketlerin yüksek müşteri kazanma maliyetleri bulunuyor. Bu nedenle N26 şirketlere bu konuda destek olabilir.

Örneğin internetten bir bisiklet satın alırsanız, N26 işleminizin gerçekleşmesinin ardından bir bisiklet sigorta planı önerebilecek. finansgundem.com'un derlemesine göre, müşterilere sunulucak ilk ürün olan akıllı telefon sigortası içinse fiyatlar telefonun modeline göre değişecek. Eğer telefonunuz için çok para harcadıysanız, sigorta planınız daha pahalı olacak. N26 aynı zamanda daha uygun fiyatlı ürünler sunmak amacıyla, yıllık planlar seçme imkanı da tanıyor.

Kripto paralara yeni düzenlemeler yolda

 

Citigroup’un yeni CEO’su bankanın eski sorunlarını devraldı

 

Dogecoin, tempoyu düşürmüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)