BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDev ekonominin % 95'i hala krizde----

Dev ekonominin % 95'i hala krizde

Dev ekonominin % 95'i hala krizde
27 Ağustos 2013 - 11:50 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük ekonomisi toparlanma sinyalleri verirken, aslında ülke nüfusunun yüzde 95'inin hala ekonomik zorluk içinde yaşadığı öne sürüldü.

ABD'de ekonomik toparlanmanın nüfusun geneline yayılmadığı .
S&P 500 Endeksi 2009'da bulunduğu düşük noktaya göre yüzde 150 getiri sağlamış olsa da bu durumdan sadece borsaya yatırım yapabilecek varlıklı kesim fayda sağladı.
CNBC tarafından dünyanın en iyi yedinci alternatif finans sitesi seçilen "Of Two Minds" blogunun yazarı Charles Hugh Smith ise, yayımladığı bir makalede ABD nüfusunun sadece yüzde 5'lik kısmının ekonomik iyileşmeden yararlandığını iddia etti.
"Yüzde 5'lik kesimin gelirindeki ve varlığındaki devasa artış, geriye kalan yüzde 95'in fakirleştiği gerçeğini maskeledi" diyen Smith, "En tepedeki yüzde 5'lik kesim resesyondan çıkarken ABD'nin yüzde 95'i hala resesyonda" ifadelerini kullandı.
Smith, geçinmekte zorluk çeken ABD'lilerin sırf bankadan öğrenci kredisi çekip temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için üniversitelerden ders aldıklarını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)