BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDev bankalar Londra'daki iş gücünü azaltıyor----

Dev bankalar Londra'daki iş gücünü azaltıyor

Dev bankalar Londra'daki iş gücünü azaltıyor
25 Haziran 2016 - 12:54 www.finansgundem.com

Brexit Referandumu sonucu İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı almasına dev şirketlerden tepki gecikmedi. Dünyaca ünlü şirketlerin, merkezlerini Londra'dan taşıyacakları belirtiliyor

Dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri olan Londra, İngiltere'nin AB'den çıkma kararının ardından çalkalanıyor. Dünyaca ünlü şirketler merkezlerini Londra'dan taşıma kararı aldı.

Referandumun ardından Güney Koreli otomobil lastiği üretici Kankook Tire Worldwide üretim tesislerini İngiltere'den taşımayı düşündüklerini söyledi. 

Japon otomobil parçası üreticisi Exedy'den de benzer bir açıklama geldi. Şirket merkezlerini kıta Avrupası'na taşıyacaklarını açıkladılar. 

Fransız reklam devi Publics Groupe, İngiltere'de daha fazla yatırım yapmacaklarını söyledi.

DEV BANKALAR DA TAŞINIYOR

Londra'da 16 bin çalışanı bulunan JPMorgan Chase ile Morgan Stanley ve HSBC gibi bankalar da birimlerini Frankfurt gibi Avrupa şehirlerine kaydırarak, İngiltere'deki iş gücünü dörtte bir oranında azaltmayı planlıyor.

GSM şirketi Vodafone'un da Londra'daki merkezini taşımayı düşündüğü iddiaediliyor. ABD'li yayıncılık şirketi Bloomberg, İngiltere'deki yatırımlarını gözden geçireceğini duyurmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)