BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalar kredi soruşturmasına dahil oldu----

Dev bankalar kredi soruşturmasına dahil oldu

Dev bankalar kredi soruşturmasına dahil oldu
18 Mayıs 2020 - 17:59 www.finansgundem.com

ABD Adalet Bakanlığı küçük işletmelere yönelik verilen kredilerdeki usulsüzlük hakkındaki soruşturma için büyük bankaları mahkemeye çağırdı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Adalet Bakanlığı küçük işletmelerin ölümcül korona virüs kaynaklı zararları karşılayabilmek için verilen 660 milyar dolarlık kredinin potansiyel suiistimaline karşı geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında büyük bankalar mahkeme karşısına çıkarılacak.

Reuters’ın iki kaynağa dayandırdığı habere göre mahkeme celbinin gittiği bankalar arasında JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc, Bank of America Corp. ve Wells Fargo gibi devler var.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin kredi programının küçük işletmeler için tasarlandığını bundan faydalanmak için yanlış beyanda bulunan şirketlerin cezai işlemle karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

Mnuchin, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers'ın da program kapsamında 4,6 milyon dolarlık kredi aldığına dikkati çekerek, bunu "çok çirkin" bulduğunu ve alınan kredinin daha sonra takım tarafından iade edildiğini kaydetti.

Kredi programının kaynağının kısa sürede tükenmesi üzerine, küçük işletmelere yönelik 310 milyar dolarlık ilave kaynak ayrılmasını öngören 484 milyar dolarlık ek bütçe tasarısı 24 Nisan'da onaylanmıştı.

ABD'de konut piyasası endeksi mayısta beklentinin üzerinde yükseldi

ABD Sağlık Bakanı virüs ölümleri için halkı suçladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)