BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalar casusları işe alıyor----

Dev bankalar casusları işe alıyor

Dev bankalar casusları işe alıyor
16 Şubat 2016 - 23:06 www.finansgundem.com

Dev bankaların çalışanlarını gözetlemek ve terörle ilişkili hesap hareketlerini izlemek adına casusları işe aldığı ortaya çıktı

Bloomberg bugün çok çarpıcı bir habere imza attı. Özellikle 2008 krizi sonrasında libor faiz oranları gibi konularında çok büyük cezalar alan dev bankaların çalışanlarını gözetlemek ve terörle ilişkili hesap hareketlerini izlemek adına eski istihbarat subayları ve polisleri casusluk için işe aldığı ortaya çıktı.

İkinci Körfez Savaşı’nda Irak’ta savaşan Bıyon Linnehan geçen mayıs ayından beri Barclays’ın elektronik yazışmalar departmanında çalışıyor.

Linnehan gibi uzmanları işe alan bankalar özellikle üst düzey çalışanlarının sigara molalarında ne kadar kaldıklarından internette hangi sitelere girdiklerine kadar her türlü detayı inceliyorlar. Bunu yapmaktaki en büyük amaç ise kimin şirket üzerinden kâr sağladığını bulmak!

“At kaçtıktan sonra ahırı kapamanın bir anlamı olmaz” diyor Linnehan, “Başımıza bela olabilecek her şeyi önceden tespit etmeliyiz” diye de ekliyor.

Ortaya çıkan sonuca göre bankalar ileride bir soruşturmaya maruz kalmamak için ve terörist örgütlerin bankaları üzerinden para transferi yapıp yapmadığını incelemek adına ekipler kuruyor.

Bu ekipler şüphelendikleri çalışanların SMS ve maillerini bile inceliyor.

Bu tür ihtiyaçlar eski casusları bankalar için bulunmaz bir eleman yapıyor.

Casuslar da bankalar eski maaşlarının iki katını teklif eden bankaların iş teklifine balıklama atlıyor.

Barclays’ta ‘fısıltıları soruşturma’ biriminin başında bulunan Ben Bair, “Askeri istihbarat geçmişi olanlar verileri nasıl analiz edeceklerini biliyorlar. İletişimi takip ediyorlar, davranışları inceliyorlar ve bunları ortaya koyup bir yol haritası çıkarıyorlar. Potanyel terörizm hareketlerini de (hesap hareketlerini kast ediyor) böyle izleyebiliyoruz. Önlemlerimizi çok daha fazla artırmalıyız” diyor.

Son 1.5 yılda Deutsche Bank, HSBC ve JP Morgan ABD ve İngiliz ordusunda görev yapmış pek çok insanı işe aldı.

Bloomberg bu makaleyi hazırlarken için bir düzineden fazla üst düzey bankacı ile mülakat yaptı. Bankacıların ismi istekleri doğrultusunda yayımlanmadı.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ17 Şubat 2016 01:42

    ekonomi ve siyaset yönetiminin ve uzantıları baz alındığında işveren ve bankaçılık sektörünün yönetiçi ve düzen yapıcı olduğunumu düşünüyorsunuzki askeriyede görev yapmış ve bankacılık sektöründe çalışıyor olması casusluk olmuş olsun..

  • KARTALAĞABEYLİ17 Şubat 2016 01:31

    ayrıca neden ecb yok.pkk nın 1 numaralı hem yönetiçisi hemde finansörü

  • KARTALAĞABEYLİ17 Şubat 2016 01:24

    YADA CASUS DEGİL VATAN SEVER.

  • KARTALAĞABEYLİ17 Şubat 2016 01:13

    SAÇMALIK.....ASKERİYEDE GÖREV YAPMIŞ AKABİNDE DAHA SONRASINDA BANKAÇILIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞIYOR OLMAK CASUSLUK ANLAMINAMI GELİYOR.ÖYLEYSE TÜRKİYE BANKACILIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN BIRÇOK KİŞİ CASUS ÖYLEMİ. OKİ BU BANKALARIN ZATEN TABAN YAPILAŞMASINDA BİR ÇOK .... ÖRGÜTLER İLE ALAKASI VAR.HERBİRİ FİNANSÖR HAYRET.ECB YOK....

  • saçmalık17 Şubat 2016 00:58

    Son 1.5 yılda Deutsche Bank, HSBC ve JP Morgan ABD ve İngiliz ordusunda görev yapmış pek çok insanı işe aldı.