BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev banka için plan hazır----

Dev banka için plan hazır

Dev banka için plan hazır
04 Ağustos 2014 - 07:11 www.finansgundem.com

Portekiz Merkez Bankası, Banco Espirito Santo için kurtarma planı açıkladı

Portekiz Merkez Bankası, ülkenin borsaya kote en büyük bankası konumundaki Banco Espirito Santo'yu kurtarmak için 4,9 milyar euro büyüklüğünde bir planı açıkladı.

Portekiz MB tarafından dün duyurulan plan, Banco Espirito Santo'nun parçalanmasını ve oluşturulacak yeni bankaya kamu fonları artarılmasını öngörüyor.

Avrupa Birliği'nin banka kurtarmalara kıdemli tahvil yatırımcılarının, sermaye benzeri borç veren kreditörlerin ve hissedarların da katılmasını öngören yeni kuralları çerçevesinde hazırlanan plan çerçevesinde Banco Espirito Santo, 'iyi' ve 'kötü' banka olarak ayrılacak. Oluşturulacak 'iyi' Banka Novo Banco adını alacak, 'kötü' banka ise Banco Espirito Santo'nun zor durumdaki ana ortağı Espirito Santo'daki sorunlu kredileri üstlenecek. Espirito Santo, Banco Espirito Santo'nın 3,6 milyar euro gibi rekor bir zarar açıklamasına yol açmıştı.

'Kötü' bankanın zararları tahvil yatırımcıları ve hissedarlar tarafından üstlenecek. Bu hissedarlar arasında Banka'nın yüzde 20'sine sahip olan Espirito Santo ailesi ve yüzde 14,6 hisseye sahip olan Fransa'nın üçüncü büyük bankası Credit Agricole de var.

Kurulacak 'iyi' banka Novo Banco'ya ise 2012'de oluşturulan özel bir banka çözüm fonu tarafından 4,9 milyar euro aktarılacak. Fon, aktaracağı bu finansman için Portekiz hükümetinden 4,4 milyar euro kredi kullanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)