BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeutsche Bank'tan Türkiye raporu----

Deutsche Bank'tan Türkiye raporu

Deutsche Bank'tan Türkiye raporu
12 Ocak 2024 - 17:15 www.finansgundem.com

Deutsche Bank yayımladığı analizinde TCMB’nin politika faizini yüzde 45’e yükseltme beklentisini korurken, TÜFE'yi yıl sonu yüzde 42 seviyesinde öngördüğünü belirtti.

Deutsche Bank, Türkiye’de 4. çeyreğe kadar sıkı para politikası öngörürken, bu ay Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın 250 baz puan artışla politika faizini yüzde 45’e yükseltme beklentisini korudu.

Analistlere göre 2024 için yüzde 49 olan ve TCMB’nin yüzde 36 seviyesindeki yıl sonu TÜFE tahmininin üstünde belirlenen asgari ücret artışının piyasalara enflasyonla mücadelenin kolay bir süreç olmayacağını hatırlattı.

Bloomberght'de yer alan habere göre banka, Türkiye’de yıl sonu TÜFE’nin TCMB tahmin ufkunun üst bandı olan yüzde 42 olarak gerçekleşmesini öngörüyor.

Ekonomist Yiğit Onay ve Stratejist Christian Wietoska, “Yıl sonuna doğru küresel risk iştahı, bu önemde yabancıların yerel varlıklara yönelik iştahını destekledi” dedi.

Analistler yerel seçimlere ilişkin olarak da, “Mart yerel seçimleri gelecekteki politika bileşimine, özellikle de birinci çeyrekte mali cephede potansiyel gevşemeye ilişkin belirsizlik yaratıyor” değerlendirmesini yaptı.

JPMorgan dolar/TL beklentisini revize etti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.12 Ocak 2024 21:44

    Turistlerden 25 EURO alınacak ise ibadet edenlerden de hiç olmazsa 25 TL ALINSIN (otuzüçte biri oranında)