BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank’tan çalışanlarına 80 euroluk ayakkabı----

Deutsche Bank’tan çalışanlarına 80 euroluk ayakkabı

Deutsche Bank’tan çalışanlarına 80 euroluk ayakkabı
02 Haziran 2020 - 17:25 www.finansgundem.com

Deutsche Bank çalışanlarına 150. Yıldönümü için Adidas marka özel yapım spor ayakkabıları üretti. Fakat çalışanların bu ayakkabılardan alabilmek için 80 euro ödemesi gerekiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2008'de Lehmann Brothers’ın spor çantası vardı. 2020'de ise Deutsche Bank’ın spor ayakkabıları görücüye çıktı.  Deutsche Bank kuruluşunun 150. Yıldönümü kapsamında çalışanlarına şık bir jestte bulundu. Banka çalışanlarına özel yapım Adidas Stan Smith tarzı ve üzerinde bankanın logosu spor ayakkabı teklifinde bulundu.

Fakat bankanın maliyet düşürme programı içerisinde bulunduğu düşünülürse bu jestin içinde bir püf noktasının da olması kaçınılmaz hale geliyor. Çalışanların özel yapım ayakkabılardan bir çift alabilmesi için 80 euro civarı bir miktar ödemesi gerekiyor. Bu miktar benzer tip ayakkabıların piyasa değeriyle aynı. Fakat banka çalışanı olmayıp özel yapım ayakkabıları internetten satın almak isteyenlerin 600 euroyu gözden çıkarması gerekiyor.

Deutsche sözcüsü ayakkabılardan 3.000 çift yapıldığını ve bunların büyük ölçüde satıldığını bildirdi. Financial News’e aktarılan bilgilere göre bu yılın başında siparişlerini veren çalışanlar ürünlerini yeni almaya başladılar.

Özel yapım spor ayakkabılar Deutsche’nin 150. yıldönümü etkinliklerinden sadece biri. Banka etkinlikler kapsamında 150 yıllık tarihiyle ilgili bir hatıra kitabı hazırladı ve 150 bin ağaç dikme sözü verdi.

Ayakkabılar, çalışanlara "Deutsche Bank'ın geleceğini birlikte keşfederken yeni ayakkabılarınızda şık bir adım atın" mesajıyla birlikte geliyor. Deutsche sözcüsü yaptığı açıklamada, "Fikir, ne işe yaradığı belli olmayan sıradan bir alet yerine bankanın 150 yıllık dönüm noktasını kutlamak için çalışanlarına sunabileceği bir şey bulmak ve insanların her gün kullanabileceği bir şey için sunabileceği bir şey sunmaktı" dedi.

Çalışanlardan ayakkabıları ücretsiz bir hediye olarak sunmak yerine ödeme yapmalarını istemek, kârlılık için mücadele eden Alman bankasının son maliyet düşürme girişimleriyle aynı doğrultuda. Geçen yıl banka 5,7 milyar euro zarar ederek beş yıl içinde dördüncü kez yıllık kayıp paylaşmıştı.

İngiltere'de 8.7 milyon kişi izne çıkarıldı

 

İngiltere'de konut fiyatlarında rekor düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)