BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank, Türkiye'de 110'ncu yılını kutluyor----

Deutsche Bank, Türkiye'de 110'ncu yılını kutluyor

Deutsche Bank, Türkiye'de 110'ncu yılını kutluyor
16 Ağustos 2019 - 09:53 www.finansgundem.com

Alman bankacılık devi Deutsche Bank Türkiye'deki 110'uncu yılını kutluyor.

Türkiye'ye ilk defa Anadolu-Bağdat tren yollarının finansmanı için gelen Alman bankası Deutsche Bank bugün Türkiye'de 110'uncu yılını kutluyor. 16 Ağustos 1909 yılında İstanbul'da bir temsilcilik ofisi açan banka, bugün Türkiye'nin alt yapı projelerine kaynak sağlamaya devam ediyor.

Toplam aktif büyüklüğü, Türk bankacılık sisteminin iki katından fazla olan Deutsche Bank'ın Türkiye'deki iştiraki konumundaki Deutsche Bank AŞ, aktif büyüklüğü bakımından 35'nci sırada bulunurken, Türkiye'de taşıdığı risk büyüklüğü bakımından sıralamaya tabii tutulduğunda 11'nci büyük banka konumunda bulunuyor.

Banka, son yıllarda İstanbul-İzmir otoyolu, şehir hastaneleri, Esenboğa havalimanı, Üsküdar-Çekmeköy metro hattı gibi alt yapı projelerinin yanı sıra Türk şirketlerinin yurtdışındaki iştiraklerinin ve büyüme planlarının finansmanında da yer aldı. Deutsche Bank aynı zamanda Türkiye'de en büyük ikinci yabancı saklama kuruluşu olarak yüzde 40 pazar payına sahip. Deutsche Bank AŞ CEO'su Orhan Özalp, bankanın Türkiye'de üç alanda faaliyetlerini büyütmek ve sürdürmek istediğini söyledi. Orhan Özalp, bankanın büyümek istediği bu alanları Hazine garantili alt yapı yatırımları, yabancı şirketlerin Türkiye'deki satın alma ve günlük operasyonlarındaki bankacılık hizmetleri ve Türk şirketlerinin yurtdışındaki büyüme planlarının finansmanı olarak sıraladı. Bankanın Türkiye ve Almanya arasındaki ticarette köprü görevi oynamasının tarihsel bir sorumluluk olduğunu belirten Özalp, Deutsche Bank'ın Londra'dan sonraki en eski yurtdışı operasyonu olarak 110. Yılı kutlamamın gururunu yaşadıklarını belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)