BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeutsche Bank: Küresel ekonomiler 2021’de yükselecek----

Deutsche Bank: Küresel ekonomiler 2021’de yükselecek

Deutsche Bank: Küresel ekonomiler 2021’de yükselecek
22 Eylül 2020 - 10:21 www.finansgundem.com

Deutsche Bank’ın açıklamasına göre, küresel gayrisafi hasıla 2021 yılında pandemi öncesi seviyelere dönecek

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel bakışını gözden geçiren Deutsche Bank’ın ekonomistleri, küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın 2021 yılının ortalarında pandemi öncesi seviyelerine döneceğini açıkladı. Ekonomistler aynı zamanda kamu borçlarındaki artışın bir başka ekonomik krize de neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Küresel gayrisafi yurtiçi hasıla seviyeleri şimdiden pandemi öncesi seviyelerinin yarısını geri kazandı ve 2021 yılının ortalarında tamamen iyileşecek.

Devasa parasal teşvikler, analistlerin ilk aşamada beklediğinden daha güçlü canlanmaya neden oldu. Bu da analistlerin 20 Eylül tarihinde müşterilerine gönderdikleri notta küresel bakış açılarını değiştirmelerinin sebebi.

Deutsche Bank’ın notunda “son aylarda, mart ve nisan aylarındaki düşüşten sonra ekonomik aktivitelerdeki canlanma, beklediğimizden daha güçlü oldu” dendi. Not son dönemdeki pandemi trendlerini inceliyordu.

Ancak, dünyayla ilgili öngörüleri içeren bu özel raporda, Alman bankasının ekonomistleri, sonbahar ve kış aylarında iyileşmenin birçok ekonomide, korona virüsün ikinci dalgasıyla birlikte yavaşlayacağı konusunda uyarıda bulundu. Bir başka etken de ABD’nin ekonomik teşviklerinin, kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin ardından durma noktasına gelme ihtimali.

Teşvik politikaları nedeniyle kamu borçlarındaki artış, ciddi bir ekonomik krize de neden olabilir. Bankanın Ekonomik Araştırma Başkanı Peter Hooper, tüketici davranışında ve istihdam piyasasında kalıcı etkiler beklediğini söyledi. Bu etkiler özellikle seyahate ve restoranlara olan talebin azalması konusunda kalıcı olacak.

İstihdam piyasasıyla ilgili olarak da, Deutsche Bank, cinsiyetler arasındaki ayrımın derinleşeceğini tahmin ediyor. Özellikle kadınlar pandemi sürecinde ağır darbe aldı çünkü anaokulları ve okullar kapandı ve kadınlar ağırlıklı olarak hizmet sektöründe istihdam ediliyordu.

Daha pozitif bir bakış açısı da sunan Hooper, aşı cephesindeki gelişmelerin “yeterince iyimser” olduğunu ve “korona virüs tünelinin sonunda ışık göründüğünü” söyledi. Analistler İngiltere ve Avrupa’da “sert bir Brexit şokunun” yaşanabileceğini söylüyor. Yıl sonuna kadar anlaşmaya varılması ekonomistlerin tek umudu.

Fed Başkanı Powell'dan ekonomik toparlanma için kararlılık açıklaması

 

Hızlı iyileşme gösteren ekonomilerin başarısının sırrı

 

ABD ekonomisi beklenenden yavaş toparlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)