BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakDepremden kimse etkilenmeyecek----

Depremden kimse etkilenmeyecek

Depremden kimse etkilenmeyecek
25 Şubat 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 10 yıl sonra 7 büyüklüğünde deprem olsa da etkilenilmeyeceğini söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti İstanbul İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ile Zeytinburnu Belediyesi'nde kentsel dönüşüm sürecini istişare etti. Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışması yapılmadan olası bir depremin Türkiye'ye ağır yaralar vereceğinin altını çizdi. 10 yıl sonra kentsel dönüşümü tamamlamış bir İstanbul'u kıyaslayan Erdoğan Bayraktar, depremin 2023 yılında 7 büyüklüğünde olması durumunda, bir iki saat sonra herkesin herhangi bir şey olmamış gibi işe, okula veya arkadaşına gitmek için otobüs bekliyor veya arabasına binip yola çıkabileceğini söyledi.
RİSKLİ EVLER MUTL AKA YIKILACAK
Bakan Bayraktar şunları söyledi: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak dönüşüme start verdik. Çünkü bu kanunda; afet odaklı dönüşüm esastır. Temel gaye; can ve mal emniyetinin sağlanmasıdır. Kanun birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Kanun kapsamında riskli olduğu bilimsel verilere göre belirlenecek yapılar, her ne olursa olsun mutlaka yıkılacak. Kanunun özü anlaşma usulüdür ve anlaşma yolu ile riskli yapısını yıktıranlara kredi, konut ve işyeri tahsisi, konut sertifikası gibi destekler verilecektir. Uygulamanın vatandaşlarca yürütülmesi hedeflenmiştir. Kat maliklerinin 2/3'ünün anlaşması halinde uygulama bu anlaşmaya göre yapılacak olup, bu durumda bakanlık müdahil olmayacaktır."
YENİ YAPILAR YEŞİL OLACAK
Kanun çerçevesinde çok yönlü bir değişim hedeflediklerini dile getiren Bayraktar, "Yeni yapılacak yapılar çevreye uyumlu, olacak. Proje tamamlandığında insanımız rahat bir nefes alacak. Şehirlerimiz güvenli hale gelecek, huzura kavuşacak. Böylece onlarca yıldır devam eden çarpık şehirleşmeye dur demiş olunacak" dedi.
TRABZON KALKINIRSA TÜRKİYE KALKINIR
Feshane'de Trabzon Federasyonu tarafından düzenlenen "Her yönüyle Trabzon Etkinlikleri"ne de katılan Erdoğan Bayraktar; "Trabzon, sahip olduğu tarihi, kültürel değerleri ve sosyal yapısının zenginliği itibarı ile her zaman önemli bir merkez olmuştur. Trabzon'un sahip olduğu değerlerin ülke çapında hatta dünya çapında tanıtımına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki Trabzon kalkınırsa Türkiye kalkınır" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)