BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeprem yardımlarına yönelik dolandırıcılık vakaları dünya basınında----

Deprem yardımlarına yönelik dolandırıcılık vakaları dünya basınında

Deprem yardımlarına yönelik dolandırıcılık vakaları dünya basınında
14 Şubat 2023 - 09:58 www.finansgundem.com

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan; bölgede büyük yıkıma neden olan depremler dünyada da yankılanırken uluslararası yardımlara yönelik dolandırıcılık vakaları dünya basınında gündem oldu.

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketi sonrasından dünyadan depremzedelere yardım yağmaya devam ediyor. Ancak yardımlar, dolandırıcıları da harekete geçirmiş durumda.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, güvenlik uzmanlarının bağışlarla ilgili dolandırıcılık vakalarına dikkat çektiğini aktardı. BBC'nin haberine göre internette bazı gruplar, “Türkiye ve Suriye'ye bağış yapın” çağrısında bulunarak uluslararası bağışları kendi hesaplarına aktarıyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, dolandırıcılar videolara yerleştirdikleri bağış linkleriyle gerçek vakıflara aktarılan parayı kendi PayPal veya kripto para hesaplarına transfer ediyor.

BBC, dolandırıcıların bunun için kullandığı yöntemlere dikkat çekerek Türkiye'ye bağış yapmak isteyenleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Örneğin TikTok'ta video içerik üreticileri dijital hediye kabul edebiliyor. TikTok’taki bazı hesaplarda Türkiye'deki depremden görüntüler paylaşılarak bağış isteniyor.

TikTok'ta üç saat süren bir canlı yayında Çinli bir kişi Türkiye'deki deprem bölgelerinden videolar göstererek bağış toplamış. Bazı yayınlarda Türkiye'ye ait olduğu söylenen görüntülerin farklı yerlere ait olması da dikkat çekiyor.

BBC'ye konuşan TikTok'tan bir sözcü, platformda Türkiye'deki deprem felaketi üzerinden sahte yollarla para kazananları engellemek için çalıştıklarını belirtti.

Kullanılan görsellerin bir kısmının da gerçek olmadığına dikkat çekiliyor.

Örneğin Türkiye basınında da paylaşılan bir Yunan kurtarma görevlisinin deprem bölgesinde küçük bir kız çocuğunu kurtardığını gösteren görüntü gerçek değil. Yunan OEMA gazetesi, bu görüntünün Yunan İtfaiyesi tarafından yapay zeka kullanılarak hazırlandığını aktardı. Görseldeki itfaiyecinin 6 parmağı olduğuna dikkat çekildi.

BBC'nin haberine göre, Rusya'da pornografik içeriklere sahip bir sosyal medya sitesinde de deprem yardımı adı altında kripto hesaplara para aktarılıyor.

Twitter'da da dolandırıcılar sahte bağış hesaplarıyla kullanıcıları dolandırmaya çalışıyor. Siber güvenlik uzmanları, dolandırıcıların ünlü isimlerin depremle ilgili mesajlarını paylaşarak sosyal medyada görünürlük elde etmeye çalıştığını vurguluyor.

9. gün mucizesi: 3 kişi enkazdan sağ kurtarıldı!

 

Depremin korkunç boyutu uydudan böyle görüntülendi!

 

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da deprem olasılığı arttı

 

Deprem bölgesinde konteyner kent seferberliği!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)