BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank'tan 200 milyon $'lık sözleşme----

Denizbank'tan 200 milyon $'lık sözleşme

Denizbank'tan 200 milyon $'lık sözleşme
14 Şubat 2013 - 13:08 www.finansgundem.com

Denizbank ve JBIC arasında 200 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzalandı

DenizBank  (JBIC)  ile yaptığı işbirliğiyle müşterilerinin Japonya’dan yapacakları ithalatın 10 yıl, yenilenebilir enerji projeleri ile ilgili tedarik edilecek mal ve hizmetlerin 18 yıl vadeye kadar finansmanına yönelik olarak 200 milyon dolar tutarında kredi sözleşmesi imzaladı. Anlaşma ile DenizBank müşterilerinin Japonya’dan ithal edecekleri her türlü mal ve hizmet alımının uzun vadeli ve uygun maliyetli finansmanı mümkün olacak.
Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, dış ticaretin finansmanı alanında müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni işbirliklerine imza atmaya devam ediyor. DenizBank ile Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) arasında, 14 Şubat 2013 tarihinde 200 milyon dolar tutarında kredi sözleşmesi imzalandı. DenizBank Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza törenine DenizBank Yönetim Kurulu Üyesi Wouter Van Roste, DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Özel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, JBIC Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika Bölge Yöneticisi Toshiyuki Kosugi ve JBIC Londra Temsilcisi Hidegazu Isone ile her iki banka temsilcileri katıldı.
DenizBank’ın dış ticaret finansmanındaki gücü pekişti
Türkiye’nin toplam ithalatında Uzak Doğu’dan yapılan ithalatın payının giderek arttığı  Türkiye’nin global likidite krizi sonrası güçlü ekonomik konumu ile dikkat çektiği ve Japon banka ve reel sektör yatırımcılarının odak noktası haline geldiği bir dönemde gerçekleştirilen bu anlaşma, DenizBank’ın dış ticaret finansmanı alanındaki ürün çeşitliliğini arttırarak sektördeki güçlü konumunu pekiştirdi. Uzak Doğu ülkelerinin Türkiye’nin dış ticaretindeki payı giderek arttığı bu dönemde her coğrafyada müşterilerini takip eden DenizBank  birçok ülkede EximBank, kalkınma kuruluşları ve ihracat sigorta kuruluşları ile işbirliği kurarak müşterilerinin faaliyetlerini destekliyor. Anlaşma ile DenizBank müşterilerinin Japonya’dan ithal edecekleri her türlü mal ve hizmet alımının uzun vadeli ve uygun maliyetli finansmanı mümkün olacak. DenizBank 2010 yılında da JBIC ile GREEN (Çevreyi Koruma ve Ekonomik Büyümeyi Uzlaştırma Global Eylemi) Programı kapsamında, JBIC’in de dünyadaki ilk işbirliği olan enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinin finansmanına yönelik kredi sözleşmesini imzalamıştı
“Japonya ile ticaretin gelişimine katkıda bulunmaktan memnuniyet
duyacağız”

DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Özel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz imza töreninde yaptığı konuşmada, “Yakın zamanda Fitch tarafından da ‘yatırım yapılabilir’ kredi notu verilen Türkiye, hem kriz sonrası dünyadaki güçlü konumu ile hem de Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kuzey Afrika ülkelerine yakınlığı ile Japon yatırımcılarının dikkatini çekiyor. İki ülke arasındaki dış ticaret 2011 yılında kriz öncesi düzeylerini yakaladı. Japonya’dan Türkiye’ye doğrudan yabancı yatırım tutarı 2007 yılında 2 milyon dolar düzeylerinden 2011 yılında 227 milyon dolar düzeylerine yükseldi. Türkiye’de 170 Japon firması faaliyet gösteriyor. 2011 yılında uzun bir aradan sonra Türk tahvilleri Samurai Bono piyasalarında işlem görmeye başladı. Böyle bir ortamda 2012 yılında 2 büyük Japon bankasının ülkemizde temsilcilik ofisi açması ve bir diğerinin de bankacılık lisansı alması sürpriz değil. DenizBank olarak, Japonya’dan Türkiye ve çevre ülkelere yapılacak ithalatın finansmanına yönelik bu programın bir parçası olarak iki ülke arasındaki ticaretin gelişimine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)