BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank’a kredi verdi diye ceza kestiler----

Denizbank’a kredi verdi diye ceza kestiler

Denizbank’a kredi verdi diye ceza kestiler
31 Mart 2020 - 17:25 www.finansgundem.com

İngiltere Finansal Yaptırımlar Uygulama Ofisi, Rus finans kurumlarına verilen kredilerle ilgili Standard Chartered’a 20.5 milyon sterlin fatura çıkardı. Gerekçe ilginç; Sberbank’ın geçmişte sahibi olduğu Denizbank’a verilen krediler.

CÖMERT YILDIZ - FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

İngiltere’nin en önemli bankalarından Standard Chartered’a ilginç bir ceza kesildi. İngiltere Finansal Yaptırımlar Uygulama Ofisi (OFSI), Rus finans kurumlarına verilen kredilerle ilgili İngiliz bankaya 20.5 milyon sterlin fatura çıkardı. İngiltere yaptırım düzenleyicileri, Standard Chartered'ın Rus finans kurumlarına verilen kredilere ilişkin kısıtlamaları ihlal ettiği iddiasıyla bu cezayı kesti. Cezanın asıl nedeni ise Sberbank’ın geçmişte sahibi olduğu Denizbank’a verilen krediler olarak gösterildi. Rus medyasında yer alan bilgilere göre Standard Chartered’ın Avrupa Birliği’nin aldığı Rusya’ya finansal kısıtlamalar döneminde Denizbank’a onlarca kredi verdi. 2014 yılını da kapsayan bu süreçte İngiliz bankanın AB kısıtlamalarını ihlal ettiği ifade edildi.

2012 yılında Denizbank’ı alan Rus Finans devi Sberbank, bankayı geçen yıl Dubai merkezli Emirates NBD Bank’a devretmişti. 2016 yılında kurulan İngiltere Finansal Yaptırımlar Uygulama Ofisi (OFSI), verilen cezanın şu ana kadar kestiği en büyük ceza olarak ifade ediliyor.

Hazine 3 aylık planlamasını açıkladı

Fed merkez bankaları için yeni bir kredi kolaylığı açıkladı

İş Bankası kamu hastanelerine 10 milyon TL veriyor

TCMB, korona virüsün etkilerine karşı ilave tedbirler aldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)