BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank şube sayısını artırdı----

Denizbank şube sayısını artırdı

Denizbank şube sayısını artırdı
26 Şubat 2014 - 10:29 www.finansgundem.com

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, 2013’te, aktif, kredi ve mevduatını en fazla arttıran bankalardan biri olduklarını söyledi

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, ”Hissedarımız Sberbank’tan aldığımız güç sayesinde, konsolide aktiflere göre Türkiye’nin 5. büyük özel bankası olarak istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Citibank Bireysel Bankacılık Bölümü’nün satın alımıyla beraber devralınan 32 şube ve yeni açılan 57 DenizBank şubesi ile toplam sayımızı % 14 artış ile 624 den 713’e yükselttik. Ayrıca, bu satın alımla aramıza katılan 1.340 arkadaşımıza ek olarak 3.400 işe alım gerçekleştirdik. 4.740 yeni denizcimizle çalışan sayımızı %24 artışla 11.618’den 14.413’e çıkardık.  Böylece Türkiye’nin istihdama en fazla katkı sağlayan bankası olduk” dedi.

Ateş, DenizBank’ın geçen yılın aynı dönemine göre sektör büyümelerinin yaklaşık 1,5 katı oranındaki bir performans ile konsolide bazda Aktiflerini % 41 büyüterek 79 milyar 668 milyon TL’ye yükselttiğini, Özkaynaklarını % 7 büyüterek 6 milyar 88 milyon TL’ye çıkardığını, Ana fon kaynağı olan mevduatını % 42 artırarak 49 milyar 702 milyon TL’ye ulaştırdığını, Nakdi ve gayrinakdi kredilerini sırasıyla % 46’lık ve %49’luk artış ile, 56 milyar 466 milyon TL ve 18 milyar 416 milyon TL’ye yükselttiğini, Müşteri sayısını % 24 artışla 5,8 milyondan 7,1 milyona çıkardığını, 2013 yılında konsolide net kârının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %40 büyüyerek 1.011 milyon TL olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Turizm, spor, kamu ve tarım finansmanında özel bankalar lideri Türkiye’nin güçlü geleceğinin yapı taşları konumundaki niş sektörlere hizmet sunmayı ilke edinen DenizBank bu alanda büyümesini devam ettiriyor. Bu çerçevede  DenizBank, ekonomik kalkınma haritasının anahtar sektörü konumunda bulunan turizm finansmanında tüm bankalar arasında lider konuma ulaştı. 2013 yılsonu itibarıyla turizm sektörüne kullandırdığı 4,8 milyar TL tutarında kredi ile %16,3 pazar payı elde eden DenizBank, Türk sporunun finansmanında da 641 milyon TL kredi desteği ile lider rol oynadı. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme stratejisinin diğer önemli itici güçleri olan tarım ve kamu finansmanında ise, sırasıyla %23,5 ve %39,0 pazar payları ile özel bankalar arasında liderliğini korudu.

“2013’te, aktif, kredi ve mevduatını en fazla arttıran bankalardan biri olduk. “

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, yaptığı açıklamada zaten güçlü olan finansal yapılarının Sberbank ile daha da güçlendiğini kaydetti. Aktiflerinin konsolide bazda 80 milyar TL’ye dayandığını hatırlatan Ateş, şunları söyledi: “DenizBank son yıllarda olduğu gibi yine sektörün üzerinde bir performans gösterdi. Son yılda açtığımız 89 şube ve yarattığımız 4 binin üzerindeki yeni iş gücüyle, Türkiye’nin en fazla şube açan ve istihdam yaratan özel bankalarından biri olurken  2013’te, aktif, kredi ve mevduatını en fazla artıran bankalardan biri olduk. Bunu Sberbank’la entegrasyon çalışmalarının yoğun olduğu bir dönemde başarmış olmamız önemini bir kat daha artırıyor. DenizBank 1 Temmuz 2013 itibarıyla 600 binden fazla müşteriyi içeren bireysel bankacılık portföyü, çalışanları ve şubeleri dahil olmak üzere Citibank Türkiye Bireysel Bankacılık Bölümü’nü devraldı. Bu satın alma, performansımıza önemli bir katkı sağladı.”

Sberbank’tan alacakları destekle geçmiş yıllardaki hızlı büyümelerini önümüzdeki yıllarda da artırarak devam ettirmeyi planladıklarını anlatan Ateş, “2014 yılında, enerji, inşaat, altyapı, turizm, sağlık, belediyeler, spor kulüpleri ve eğitim başta olmak üzere pek çok sektörde yeni yatırım planlarımız var. DenizBank’ın stratejik sektörlerdeki öncü banka yaklaşımı, Sberbank’tan aldığı desteğin de etkisiyle artarak devam edecek. Yaklaşık 80 milyar TL konsolide aktif büyüklükle Türkiye’nin ilk 5 özel bankasından biri olmamızı sağlayan ve bu cesur yolculuğumuzda bizi 17 yıldır yalnız bırakmayan 7,1 milyon müşterimize de teşekkür ediyoruz. Hissedarımız, dünyanın önde gelen finans devlerinden Sberbank’ın rüzgârı ile fark yaratmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)