BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDemirtaş: Bu kadar tahmin etmemiştik----

Demirtaş: Bu kadar tahmin etmemiştik

Demirtaş: Bu kadar tahmin etmemiştik
08 Haziran 2015 - 19:20 www.finansgundem.com

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının ardından önemli açıklamalarda bulundu

Genel seçimlerde yüzde 13 oy alarak seçim barajını aşan Halkların Demokrasi Partisi (HDP); İstanbul'da Eş Genel Başkanı Demirtaş, Van'da da Eş Başkan Figen Yüksekdağ'ın katıldığı teşekkür mitingi düzenledi. Bakırköy'deki Halk Meydanı'Nda düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, hem uzlaştırıcı mesajlar verirken, bir yandan da hükümeti eleştirdi.

BU KADAR TAHMİN ETMEMİŞTİK
Demirtaş özetle şunları söyledi:

"Kolay olmayacağını biliyorduk. Ama bu kadar seviyesizce, ahlaksızca saldırılarla karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk. Gözaltılar, tehditler, bombalamalar. Yüzlerce arkadaşımızı bu yolda kaybettik. Bütün bunlara rağmen inançla, kararlılıkla savaştınız, yılmadınız. Tarihi bir seçim oldu. Ya Türkiye tek adam diktasına teslim olacak ya da özgürlüklere doğru yürüyecekti. Yenilenler yalancılar oldu. 

BEDAVA 80 VEKİLİN HAYALİNİ KURUYORLARDI
"Cumhurbaşkanı, başbakan olduğu dönemde ‘barajı biz koymadık ki biz kaldıralım' dedi. Ortada üst akıl falan yok. Hatırlarsan sen bize demiştim. "Baraj korkunuz yoksa parti olarak gir" demiştin, o aklı sen bize vermiştin. Meğerse kendisindeki son akılmış onu da bize vermiş. Barajı aşacağımızı düşünmüyorlardı. Bedava 80 vekilin hayalini kuruyorlardı.

"KURAN'I KERİM ÇARPIYOR"
Allah'ın yüce kitabı Kuran'ı Kerim yalan söyleyeni çarpıyormuş işte. Tutmuyormuş yalanlar. Biz Türkiye'de istikrarsızlık yaratmak için barajı aşmaya çalışmadık. Güvensizlik ortamına karşı hamle yaptık.

AHMET HOCA'YA YANLIŞ SONUÇLARI VERMİŞLER
Özellikle seçim gecesi AKP Genel Başkanının balkon konuşmasını dinlediler. Samimiyetle söylüyorum. Ben sandım ki Ahmet hocaya yanlış seçim sonuçları vermişler. Hocam biz yüzde 50 oy aldık git balkona konuş demiş. Garibim aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Başkanlık tartışması yapacak halimiz yok. Ahmet Hoca bak seçilemezsen mızıkçılık yok istifa edeceksin demiştin. Senin mızıkçılık yapmaya hakkın yok. Ne onu başkan yaptık ne seni başbakan.

SİZİ ASACAK HALİMİZ YOK
İktidarda değilsin, tepetaklak oldun, halk seni düşürdü bu gerçekle yüzleş artık. Geçti artık o kibirli günleriniz. Alışınh, artık bizimle aynı seviyede konuşacaksınız. Rahat olun koltuktan düştünüz diye sizi asacak halimiz yok. Panik yapmanıza gerek yok. suçlarınız, günahlarınız neyse adil şekilde yargılanacaksınız diyoruz neden panik yapıyorsunuz.

TOMALARI BAKANLIĞA VERELİM
Yüzde 13 sadece sandığa atılandır. Büyük insanlık duygularını yeşerttik. Sorunları birlikte çözme duygusunu yeşerttik. Türkiye bizden bu saatten itibaren çözüm bekliyor. Kürtler, Ermeniler çözüm bekliyor. Halk bize şunu demek istedi. Bir araya geleceksiniz, sorunları barışçıl olarak çözeceksiniz. Çözüm sürecini kaldığı yerden devam ettirmeye hazırız. Yeni anayasayı armağan etmeye hazırız. Güvenlik paketini kaldıralım, seçim barajını kaldıralım, basını özgür bırakalım. Topluma rahat bir nefes aldıralım. Halkın başına bela ettiğiniz TOMA'ları da bakanlığınıza verelim orman sulasınlar insanlardan uzak dursunlar.

"TÜRKİYE HÜKÜMETSİZ KALMAZ" 
Koalisyonlardan Türkiye'nin korkmaması lazım. Devlet de böyle yönetilebilir. Adaylarımıza bakın nasıl bir koalisyon olduğumuzu görürsünüz. Rengarenk... Ortak paydamız var, her birimiz demokrasiden yanayız. Türkiye hükümetsiz kalmaz. İlla devleti yönetecek birileri çıkar. Çıkmazsa HDP hazır.

"HER OLUMLU ADIMI DESTEKLEMEYE HAZIRIZ"
Gelin bir araya gelelim. Ortak hükümet kurarsınız kurmazsanız. Ama biz atılacak her olumlu adımı desteklemeye hazırız.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)