BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDelta etkisi: Yasaklar geri döndü!----

Delta etkisi: Yasaklar geri döndü!

Delta etkisi: Yasaklar geri döndü!
16 Temmuz 2021 - 13:18 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 'endişe verici' olarak tanımladığı ve daha bulaşıcı olduğu bilimsel olarak ispatlanan Delta sebebiyle ABD'den flaş bir karar geldi.

Korona virüsün Hindistan'da ortaya çıkan mutasyonu Delta dünyanın dört bir yanında yayılmaya devam ediyor. ABD'nin Los Angeles eyaletinde Delta'ya bağlı olarak vakaların yeniden tırmanışa geçmesi üzerine maske zorunluluğu geri geldi.

Çift doz aşı şartıyla serbest bırakılan maske kullanımının kapalı alanda yeniden zorunlu hale getirileceği açıklandı. Los Angeles Bölgesi Halk Sağlığı Yöneticisi Dr. Muntu Davis maske zorunluluğunun pazar gününden itibaren uygulanacağını söyledi.

GÜNLÜK VAKA SAYISI SON BİR HAFTADA ARTIŞA GEÇTİ

Hürriyet'in haberine göre; Karar son bir haftada günlük vaka sayısının 1000'in üzerinde seyretmesi sonrası alındı. Los Angeles pandeminin başından beri 25 bin ölüm ve 1.262.578 vaka açıkladı.

10 milyon kişinin yaşadığı eyalette yaklaşık 4 milyon ilçe sakininin aşılanmadığı belirtiliyor.

Pandemiden en çok etkilenen ülke konumunda olan ABD'de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), geçen ay 'çift aşı' koşuluyla tedbirlerde gevşemeye gidildiğini bildirmişti.

CDC söz konusu açıklamasında her iki doz aşıyı da olanların kapalı alanlarda maske takmak zorunda olmadığı bilgisine yer vermişti.

Öte yandan ABD en çok vaka ve ölümün yaşandığı ülke olmaya devam ediyor. Yaklaşık 35 milyon kişiye virüsün bulaştığı ülkede toplam ölü sayısı 624 bini geçti.

ABD'de 29.3 milyon kişi virüsü yenerken yaklaşık 5 milyon kişinin tedavisi ise sürüyor.

Senegal'de Delta kâbusu

 

Avrupa İlaç Ajansı açıkladı: İki doz aşı Delta'ya karşı etkili mi?

 

Türkiye'ye Delta varyantı uyarısı! "Yüzde 100 korumuyor"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)