BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeğeri tam 400 bin dolar! Osmanlı eserleri ele geçirildi----

Değeri tam 400 bin dolar! Osmanlı eserleri ele geçirildi

Değeri tam 400 bin dolar! Osmanlı eserleri ele geçirildi
08 Ekim 2023 - 11:55 www.finansgundem.com

Eskişehir'de kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan operasyonda 400 bin dolar değerinde Osmanlı eserleri ele geçirildi. Kayseri'de ise yapılan tarihi eser operasyonunda Roma ve Bizans dönemine ait 773 adet tarihi sikke bulundu

Eskişehir'de Osmanlı dönemine ait, değeri 400 bin dolar olduğu belirlenen porselen vazo, karo ve tablolar ele geçirildi.

Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezindeki 1 şüphelinin kaçak yollardan aldığı tarihi eserleri satmak istediği bilgisi sonrası harekete geçti.

Bir süre takibe alınan şüpheli, evine yapılan baskında gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen 3 adet İznik menşeli porselen vazo, 2 adet ahşap çerçeveli tablo, 5 adet karodan oluşan tablo, 6 adet İznik menşeli porselen karo ve 4 adet İznik menşeli porselen karo ele geçirildi.

Tarihi eserlerin 400 bin dolar değerinde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli, hakkında 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan adli soruşturma başlatılırken, tarihi eserler İl Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Soruşturma sürüyor. 

Kayseri'de 773 adet tarihi sikke ele geçirildi

Kayseri'de, polisin düzenlediği tarihi eser operasyonunda Roma ve Bizans dönemine ait 773 adet tarihi sikke ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi sikkelerin piyasaya sürüleceği bilgisini aldı. Bu kapsamda tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen 1 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. Yapılan aramalarda 773 adet Roma ve Bizans dönemine ait tarihi sikke, 1 adet figür ve 1 adet bilezik ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, polis merkezine götürüldü.

Osmanlı elmasını paylaşamadılar

İzmir'deki Smyrna Agorası'nda yüzlerce Osmanlı fincanı bulundu

Osmanlı padişahlarının resmedildiği 6 tablo, açık artırmaya çıkartıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)