BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDecathlon Rusya’daki varlıklarını satıyor----

Decathlon Rusya’daki varlıklarını satıyor

Decathlon Rusya’daki varlıklarını satıyor
25 Ocak 2023 - 14:40 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz mart ayında Rusya’daki operasyonlarını askıya aldığını duyuran Decathlon’un, Rusya’daki varlıklarını satma kararı aldığı bildirildi.

Fransa'da kurulan birçok farklı markanın spor ekipmanlarının bir arada bulunduğu uluslararası mağaza zinciri Decathlon, Rusya’daki varlıklarına müşteri arıyor.

RBK Haber, kaynaklara atıfta bulunduğu haberinde, şirketin Rus varlıklarını satmak için alıcı aramaya başladığını yazarken, perakendecinin ülkedeki tüm işletmeyi satmayı beklediği aktarıldı.

Danışmanlık şirketi CORE.XP’ye göre Decathlon’un en az 135 bin m2’lik ticari alana sahip olduğu kaydedilirken, Fransız şirketin yurt içinde Oktoblu ve Blue House olmak üzere iki ana tüzel kişiliğinin bulunduğu belirtildi.

Gazetemru'nun aktardığına göre uzmanlar, Decathlon’un Rusya’daki tüm faaliyetlerinden 2021’de elde ettiği gelirinin yaklaşık 29,6 milyar ruble, net kârının ise 1,7 milyar ruble olduğunu bildirirken, şirket, 26 Mart’ta Rusya’daki operasyonlarının askıya alındığını duyurmuş, ertesi gün, Rus çevrimiçi mağazası da dahil olmak üzere zincirin tüm mağazalarını kapatmıştı.

Satış işlemleri hakkında TASS haber ajansına konuşan Commonwealth Partnership (CMWP) perakende gayrimenkul departmanı başkanı Olga Antonova, ön tahminlere göre şirketin Rusya’daki varlıklarının maliyetli olabileceğini, satın alma maliyetinin yaklaşık 15-17 milyar rubleye ulaşabileceğini söyledi.

Uluslararası spor malzemesi perakende zinciri Decathlon, 70’in üzerinde spor dalına yönelik ürünlerin tasarımı, üretimi ve perakende satışında uzmanlaşmış bir Fransız şirketi olarak biliniyor. Şirket, Auchan ve Leroy Merlin’in de sahibi olan Mulliez Family Association’ın bir parçası olarak faaliyet gösteriyor.

Rusya’daki Decathlon mağazaları kapatılıyor

 

Fransız Decathlon’dan alışveriş yaparken dikkat!

 

ABD'li Ford, Rusya'dan çıkıyor

 

Deutsche Bank tepkilerin ardından Rusya'dan çıkıyor

 

Starbucks Rusya'dan çıkıyor

 

Barclays, Rusya'dan çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)