BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDEAŞ saldırısı: 2 ölü, 4 yaralı----

DEAŞ saldırısı: 2 ölü, 4 yaralı

DEAŞ saldırısı: 2 ölü, 4 yaralı
06 Aralık 2021 - 02:36 www.finansgundem.com

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Altunköprü nahiyesi yakınındaki bir köye terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda 2 Peşmerge öldü, 4 Peşmerge de yaralandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kerkük'ün Altunköprü nahiyesi yakınındaki Kara Salim köyüne terör örgütü DEAŞ'ın saldırı düzenlediği bilgisi paylaşıldı.

Saldırının bölgedeki Peşmerge'ye ait 3 ayrı gözlem noktasına yönelik olduğu belirtilen açıklamada, bunun sonucunda 2 Peşmerge'nin öldüğü ve 4 Peşmerge'nin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, saldırıdan sonra bölgede operasyon başlatıldığı dile getirildi.

DEAŞ bölgeyi ele geçirmişti

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar'ın tamamını, Diyala ve Kerkük kentlerinin de bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler, yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de, terör örgütüne karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu. DEAŞ'ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar'ın kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

Türkiye’den GKRY’deki cami saldırısına kınama

 

Nijer'de, terör saldırısı sonucu 29 asker öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)