BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan terör vurgusu----

Davutoğlu'ndan terör vurgusu

Davutoğlu'ndan terör vurgusu
29 Eylül 2015 - 21:08 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terörün dini, ırkı ve coğrafyası yoktur." dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğinde yapılan "DAEŞ ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1970'lerin başından bu yana terörle mücadele ettiğini söyledi.

Terörün gayri meşru siyasetin çirkin bir aracı olduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin bu yıl farklı aşırılıkçı ideolojileri olan terör örgütleri DAEŞ, PKK ve DHKP-C'nin hedefinde bulunduğunu kaydetti. 

PKK ve DAEŞ saldırılarının bölgedeki terör tehdidini ikiye katladığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Terörün dini, ırkı ve coğrafyası yoktur. Dini istismar eden terör ideolojisinin, ırk ve etnik kökeni istismar eden ideolojiden farkı yoktur. PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleri arasında fark yoktur. Bizim dostlarımız ve ortaklarımız bu konuda ihtiyatlı olmalılar. Bir teröristin diğer bir teröristle savaşması onu meşru kılmaz. Ortaklarımız ve dostlarımızın, Türkiye'nin her türlü teröre karşı mücadelesine destek vermesini istiyoruz.

Hiçbir çocuk katil ya da terörist olarak doğmaz. Radikalleşme süreci ve siyasi amaçlarla şiddete başvurmaya yönelme karmaşık bir konudur. Hükümetler olarak sorumluluğumuz, vatandaşlarımızı terör korkusu ve şiddetinden korumak olduğu gibi, çocuklarımızı da terörist ideolojilerden korumaktır."

Davutoğlu, "Şiddete varan aşırılıkla mücadele biçimimiz, toplumlarımız içinde yeni bölünmelere neden olmamalı" ifadesini kullandı. Aşırılıkçı şiddetin hiçbir etnik, dini veya mezhepsel gruba mal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, Türkiye'nin teröre karşı oluşturulan uluslararası platformlara katkı sağladığını anlattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)