BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan piyasalar için açıklama----

Davutoğlu'ndan piyasalar için açıklama

Davutoğlu'ndan piyasalar için açıklama
18 Ocak 2016 - 14:27 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin finans piyasalarındaki oynaklıktan ve gelişmekte olan ülke ekonomilerindeki yavaşlanmadan etkilendiğini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin finans piyasalarındaki oynaklıktan ve gelişmekte olan ülke ekonomilerindeki yavaşlanmadan etkilendiğini ve yüksek enflasyonla mücadelenin süreceğini söyledi.

Davutoğlu Londra'da yatırımcılara yaptığı konuşmada iktidar partisinin geçen yılki seçimlerde güçlenerek çıkmasının ardından reformları uygulamak için elinde "güçlü bir temel" olduğunu ve ekonomik büyümenin görece güçlü seyrini korumasını beklediğini ifade etti.

Davutoğlu, Türkiye ekonomisi üzerinde baskı yaratan unsurları, "İlki dünya ekonomisinde Türkiye dahil tüm ekonomileri etkileyen güçlü oynaklık, ikincisi gelişmekte olan ekonomilerdeki yavaşlama" şeklinde özetlerken, Suriye'deki gelişmeler gibi jeopolitik risklerin de üçüncü bir unsur olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Hiçbir ülke küresel ekonomik trendlerden izole değil" dedi.

Davutoğlu TL'nin geçen yılki sert değer kaybı ve gıda fiyatları nedeniyle yüksek seyreden enflasyon konusunda ise "enflasyon karşıtı politikaların" süreceğini belirtti.

Davutoğlu ayrıca Avrupa Birliği ile ilişkilerin olumlu yönde geliştiğini ve bu ilişkinin reformlarda ivmenin korunması için önemli olduğunu ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)