BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan 'Napolyon'lu yatırım çağrısı----

Davutoğlu'ndan 'Napolyon'lu yatırım çağrısı

Davutoğlu'ndan 'Napolyon'lu yatırım çağrısı
23 Ocak 2015 - 06:09 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Napolyon’un “Dünya tek ülke olsa başkenti İstanbul olurdu” sözleriyle yatırımcıları Türkiye’ye yatırıma davet etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin yükselen bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayarak, İstanbul ve Türkiye’ye yatırım çağrısı yaptı. Kıvanç El'in Milliyet'teki haberine göre Davos’ta yabancı yatırımcılara ünlü Fransız lider Napolyon Bonapart’ın  bir sözüyle seslenen Davutoğlu, “Napolyon’a ‘Tüm dünya tek bir ülke olsa başkenti neresi olur?’ diye sorulduğunda ‘İstanbul’ cevabını verdiğini hatırlatmak isterim” dedi. Davutoğlu, yatırımcılara herhangi bir engel çıkması halinde, “Biz her türlü yardımı sağlayacağız. Engelle karşılaşırsanız beni arayın. Türkiye hükümeti, her zaman yatırım yapmak isteyenlerin hizmetinde olacaktır” diye seslendi.

Davutoğlu, dün Davos’ta “Yatırımcılar için Neden Türkiye? Neden borsa İstanbul” toplantında konuştu. Yabancı şirket temsilcilerinin katıldığı toplantıda Davutoğlu, İstanbul ve Türkiye’nin konumuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“İstanbul’da bir merkeziniz olursa 4 saat içerisinde 60 kadar ülkeye ulaşabilirsiniz. Afro-Avrasya’nın uzağında olursanız bu mümkün değil. Coğrafya avantajımız var. Şimdi İstanbul’da dünyanın en büyük  havalimanı inşa ediliyor.”

Davos’ta karda yürüyüş

Başbakan Davutoğlu, Hotel Seehof’dan Rixos Otel’e Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AB Bakanı Volkan Bozkır ile birlikte yürüyerek geçti. Davutoğlu, otelden çıktıktan 100-150 metre sonra otele gelindiğini görünce, “Bu kadar mı yürüyecektik, ben de bir şey sanmıştım. Yürüyüşü çok severim, eskiden ormanların arasında bol bol yürürdüm” dedi. Davutoğlu, yürüyüş esnasında AB Bakanı Volkan Bozkır’ı, “Dikkat edin kaymayın” diye uyarırken Bozkır, “Ayakkabıları yeni aldım altı sağlam” yanıtını verdi. Davutoğlu, daha sonra fotoğraf da çektirdi.

‘One minute’e devam etmeliyiz

Davutoğlu, biraraya geldiği Arap dünyası liderlerine, şöyle seslendi:
“İsrail’in her saldırısında Türkiye’nin yaptığı açıklamalar hep aynıydı. ‘İnsanları sağduyuya çağırıyoruz’ diyorlardı. Fakat Türkiye Filistinli kardeşlerimize karşı sessizdi. Bölgemizde barış istikrarı varsa Filistin için omuz omuza savaşmalıyız. Eminim Davos’taki ‘one minute’u unutmazsınız. Biz one minute demeye devam etmeliyiz. Eğer Filistin’de yeniden bir baskı istemiyorsak bunu korumaya devam edeceğiz” dedi.

YATIRIMI ÇEKİYOR

Siyasi sistem içerisinde istikrar yoksa o stratejik konum sizin için bir başağrısı haline gelecektir, birçok kriz çıkacaktır. Fakat şu an Türkiye’ye bakalım:
İyi tanımlanmış hukuki bir çerçeve yatırımları çekiyor. Mevzuatımızı yatırıma daha erişilebilir hale getirdik. Yatırımlarla ilgili daha    serbest, daha adil düzenlemelerimiz var.

FİNANS MERKEZİ

Son 3 yılda Borsa İstanbul küresel, finansal merkezler endeksinde 30 sıra yükseldi. Bu konuda Sayın Turhan ve tüm uzmanlara, Borsa İstanbul’a bir talimatım var: Dünyada ilk 10 finansal merkezden biri haline gelmesini istiyorum. Bütün altyapıyı hazırladık. Üçüncü boyuta geçelim. Bu da profesyonel işgücüdür. Profesyonel işgücü olmazsa yatırımcılar o şehri seçmez.

77 MİLYON NÜFUS

Dinamik piyasalar olmadan, uzun vadede sürdürülebilir yatırımlar mümkün değil. Türkiye’de 77 milyonluk dinamik bir nüfus var. Bu her türlü yatırımcı için yeterli. Türkiye yükselen, gelişen bir ekonomiye sahip. Çok dinamik bir ekonomi ve profesyonel iş gücü var. Aslında dünyanın birçok faaliyeti için en önemli merkez. Türkiye ve İstanbul yatırım yapmak için doğru yer.

Muhtar Kent ile görüştü

Başbakan Davutoğlu, Davos’ta  Yeni Zelanda, Finlandiya, Sırbistan, Malezya, Kazakistan, Gürcistan başbakanları ve Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüştü. Davutoğlu, Coca Cola’nın CEO’su Muhtar Kent ile de ayrı bir görüşme yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)