BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Flaş başkanlık açıklaması----

Davutoğlu'ndan Flaş başkanlık açıklaması

Davutoğlu'ndan Flaş başkanlık açıklaması
05 Aralık 2015 - 05:02 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, yeni anayasa kapsamında başkanlık sistemiyle ilgili soru üzerine "Türkiye'nin ilk gündem maddesi başkanlık değil" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu Başkanlık sistemi ile ilgili bir soruya 'Şu anda Türkiye'nin birinci gündem maddesi bu değil.' cevabını verdi.

Bir gazetecinin, "Partili cumhurbaşkanlığı AK Parti'nin gündeminde mi" şeklinde sorusu üzerine Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisinin de bu konuda çok sayıda açıklama yaptıklarını anımsatarak, şu görüşlerini paylaştı:

"Cumhurbaşkanımıza da soruldu. Öncelikle şu anki sistemin, 12 Eylül'le ortaya çıkan sistemin büyük yetki ve sorumluluk karmaşası doğurduğunu hep söyledik. Bunun düzeltilmesi için de bir anayasa reformuna ihtiyaç duyulduğunu söyledik. Gerçekten yetki kimdeyse sorumluluk da onda olmalı. Ama 12 Eylül'ün şartları öylesine bir keşmekeş doğurdu ki daha sonraki dönemde sıkıntılar yaşandı. Onun için biz suhuletle hep beraber oturup bu meselelerin açık bir şekilde konuşulmasını ve Türkiye'de tekrar tekrar değişmeyecek daha kalıcı ve net bir sistem başkanlık diyoruz.

Başkanlık sistemiyse net bir başkanlık, parlamenter sistemse net bir sistem ama bizim teklif ettiğimiz başkanlık. Bunu da muhalefetle konuşalım. Türkiye karma sistemleri kaldırmıyor. Şu anda bu sistem içindeki aksaklıklar, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamında birbirini anlayan ve ona göre davranan insanlar olduğu için yürüyor.

Peki bunu konuşurken kaçınılması gereken, olmaması gereken durum ne? Bir kere şu anda Türkiye'nin birinci gündem maddesi bu değil. Bunu bizim tartışabilmemiz için Meclis'te muhalefetle hep beraber AK Parti'nin yapabileceği matematik söz konusu değil. Sürekli bu konuları konuşarak bunu bir ayrılık noktası olarak görmemek lazım.

Şimdi Türkiye, Suriye krizi ile uğraşıyor. Rusya ile gerilim yaşıyoruz, arkasından halkın beklediği vaatlerimiz var. Bizim öncelikle bunları süratle çözüme kavuşturmamız, bu konularda adım atmamız, sonra da hiçbir şekilde ön yargı olmaksızın, meseleler şahsileşmeden hep beraber oturup Türkiye için en doğru sistemi birlikte tartışıp çözmemiz lazım... Halbuki bu konu, çözüleceği zaman, kesin bir çözümle birlikte gündeme gelmeli. Yoksa var olan sistemi de işletemez duruma düşeriz. Halbuki halkın şu anki sistem için yüzde 49,5'la verdiği güçlü bir destek var. Bu desteğin gereğini yaparız ve halkımıza vaatlerimizi yerine getiririz, reformları yerine getiririz, gereken adımları atarız, Rusya ile gerilimi nasıl aşacağımızı, Suriye ile ilgili krizden nasıl olumsuz etkilenmeyeceğimizi konuşuruz."

"SEHVEN SÖYLENDİĞİNİ UMUT EDİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Diyarbakır ziyareti sırasında "Bu barikatları ve hendekleri kazan arkadaşlar bunları yapmasınlar" dediğini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Doğrusu herhalde sehven söylenmiş bir sözdür öyle ümit ediyorum. Kimse kamu düzenini bozan, halkın ulaşım hakkını yok eden,  günlük hayatı tarumar ve yok eden böylesi hendekleri kazanlar için 'arkadaş' ifadesini kullanmaz. Bütün müsebbibi bu hendekleri kazanlar, barikatları kuranlar, terör örgütleri ve unsurlarıdır. Kesinlikle bunlara göz yumulmayacak. Bunların 'sanki masum bir iş yapmışlar' gibi bunlardan ricacı olunması ve 'arkadaşlar' ibaresi de kullanılması da anamuhalefet partisi liderinin yapmaması gereken ve kullanmaması gereken bir dil olduğunu düşünüyorum. Rahmetli Elçi'nin karşı çıktığı hususlardı bunlar. Sonunda elimizden gelen tüm imkanlarla olayın aydınlatılması için çaba sarf edeceğiz. Ümit ederiz ki bu anlamda deliller konusunda yargı olumlu neticelere ulaşır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)