BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan iş adamlarına yatırım çağrısı ----

Davutoğlu'ndan iş adamlarına yatırım çağrısı

Davutoğlu'ndan iş adamlarına yatırım çağrısı
07 Nisan 2016 - 08:16 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu Finlandiyalı iş adamlarına yatırım çağrısı yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Helsinki'deki düzenlenen Finlandiya-Türkiye İş Forumu'nda Türk ve Finlandiyalı iş adamları ile bir araya geldi.

Davutoğlu, Finlandiyalı iş adamlarına Türkiye'de yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Davutoğlu, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi iki yılda 3 milyar dolara, 2020 yılına kadar ise 5 milyar euroya çıkarılmalı" dedi.

TİCARET HACMİNDE YÜZDE 13 DÜŞÜŞ VAR

Finlandiya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin 90. yılına girdiğine ve bu süreçte iki ülke arasında hiçbir önyargı ve sorunun yaşanmadığına dikkati çeken Davutoğlu, sadece ticaret hacminde yüzde 13 düşüş yaşandığını söyledi.

İş adamlarına fırsat sunmanın siyasilerin sorumluluğu olduğunu ifade eden Davutoğlu, Finlandiya'nın teknolojiye dayalı bir ekonomiye sahip olduğunu, Türkiye'nin de devrim niteliğinde bir değişiklikle daha gelişmiş teknolojiye dayalı bir ekonomiye sahip olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Finlandiya'nın Türkiye'de 363 milyon dolar değerinde yatırımının bulunduğunu ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan

Davutoğlu, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi iki yılda 3 milyar dolara, 2020 yılına kadar ise 5 milyar euroya çıkarılmalı. Finlandiyalı şirketler Türkiye'de yatırım yaparsa Türkiye'nin iş birliğiyle çeşitli pazarlara erişimleri olacak. Türkiye, eğitimli ve dinamik bir nüfusa sahip. Siz de kaliteli bir iş gücüne sahip olacaksınız" diye konuştu.

Türkiye'nin yılda 150 milyon yolcu kapasitesine sahip dünyanın en büyük havalimanını inşa ettiğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, ülkenin Asya ve Afrika'nın merkezinde olduğunu, Türkiye'de yatırım yapanların başka ülkelere erişiminin de kolay olacağını belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)