BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan bedelli açıklaması----

Davutoğlu'ndan bedelli açıklaması

Davutoğlu'ndan bedelli açıklaması
14 Kasım 2014 - 13:04 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı istifaya çağırmasına yanıt verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde kendisini istifaya davet eden muhalefet milletvekillerine yanıt vererek, "Soma kazasının ardından Bakanlar Kurulu'na istifamı sundum. Bir kez daha Başbakanımla paylaşacağım" dedi. Davutoğlu'ndan da konuyla ilgili açıklama geldi.

BAŞBAKAN'DAN JET YANIT

Muhalefetin istifasını istediği Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında, Başbakan Ahmet Davutoğlu da bugün açıklamada bulundu.

"Bakanların performansı, istifa edip etmeyecekleri muhalefetin işi değildir" diyen Başbakan Davutoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi: "Sayın Taner Yıldız'ın Enerji Bakanlığı döneminde neler yapmış olduğunu, şimdi Başbakan, geçmişte kabine arkadaşı olarak bilen benim. 

Seçimlerde yenilgi ardına yenilgi yaşamaları sonrasında niye kendilerinin etik davranış sergilemediklerini sorgulamak lazım.  

Türkiye’nin enerji politikaları konusunda son yıllarda ne kadar büyük bir hamle yapmış olduğunu, bir çok uluslararası forumda Türkiye'nin enerjinin kilit oyuncusu olarak görüldüğünü unutmamak lazım. 

Orada kimlerin ihmali vardır, kimin yoktur, bunları bizzat Ermenek'e giderek alanda takip ettim. Hem de Ankara'da yoğun brifingler aldım. Bunun dışında iş güvenliğiyle alakalı reform paketini açıkladık. 

Kimin orada ihmali olduğunu benden daha iyi takdir edecek kimse yok. Enerji Bakanımızın verdiği cevap, siyasi etik içinde verilen cevaptır. Atılacak adımlarla ilgili takdir yetkisi bize aittir."

"SURİYE'DEKİ PROBLEM SADECE ASKERİ VE TERÖR DEĞİL"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD'le mücadelede yeni bir Suriye stratejisi gözden geçirdiği haberlerine ilişkin de konuştu.

Suriye'deki problemin sadece askeri ve terör problemi olmadığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Yarın Obama ile görüştüğümüzde bu konuları ele alırız. Doğru yaklaşımı yansıtıyor. Biz entegre strateji tavsiye ettik. Suriye’deki problem sadece askeri problem, terör problemi değildir. Suriye’de kapsamlı bir çözüm bulunmalı. Sadece Kobani'ye bakıp oraya çözüm bulalım şeklindeki görüş doğru değildir. Eğer Esad rejimi halkına bu baskıları yapmamış olsa orada bu belirsizlik ortamı oluşmayacaktı" dedi.

BEDELLİYE AÇIK KAPI BIRAKTI

Bedelli askerlikle ilgili de konuşan Davutoğlu, "Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmemiz sürüyor" açıklamasında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)