BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu sorumluluğu üstünden attı----

Davutoğlu sorumluluğu üstünden attı

Davutoğlu sorumluluğu üstünden attı
15 Haziran 2015 - 07:16 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu kurmaylarına ‘Koalisyon çıkmazsa sorumlusu biz olmayacağız’ dedi

Ak Parti, CHP ve MHP ile alt düzeyde “resmi olmayan” görüşmeler yaparak görüşmeler öncesi nabız yokladı. CHP ve MHP ile koalisyon ihtimalleri gündemde olan Ak Parti’de CHP ile “büyük koalisyon” istense de CHP ile koalisyonun “zor ve sıkıntılı” olacağı değerlendirmesi yapılıyor. Bazı kurmayların “CHP ile koalisyon yapacağımıza erken seçime gitme riskini almamız daha iyi olur” yorumunu da yaptığı ifade edildi.  MHP ile tabanın daha uyumlu olmasından kaynaklı koalisyon talepleri Ak Parti’de dillendirilirken bu formülde de “Çözüm süreci” endişesi taşınıyor. Her iki partinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı sert tutumları koalisyonda kriz yaratabilecek ana konu olarak ortaya çıkıyor. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüştüğü parti kurmaylarının, hem MHP’den hem de CHP’den gelen açıklamalar çerçevesinde koalisyonun yapılsa dahi yürütülmesinin çok zor olduğu yorumunu yaptığı belirtildi. Partide Ak Parti’nin hükümeti kuramaması durumunda hükümeti kurma görevinin CHP lideri Kılıçdaroğlu’na verilse dahi, hükümeti kurmasının “imkânsız” olduğu yorumları yapılıyor.

‘Hazır olsunlar’ 

Ak Parti’de hükümeti kurma görevini Davutoğlu’nun almasıyla resmi temaslar başlayacak. Ancak bu resmi temaslar öncesinde Partinin kurulları arasında yer alan, partinin “görüşlerine değer verdiği” bazı isimlerin MHP ve CHP kurmayları ile ayrı ayrı nabız yokladığı da öğrenildi. 

Sohbetlerde, “Partinizde ne oluyor, yetkili kurullar Ak Parti ile koalisyona nasıl bakıyor” gibi konularda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi. 

Ak Parti’deki toplantılarda da Davutoğlu’nun, “Bizim bir sorumluluğumuz var; hükümeti kurmak. Bunun için hiçbir ön yargı olmadan, partilerle görüşeceğim. İlk tur görüşmelerin ardından tablo biraz daha netleşir ondan sonra ayrıca bir istişare daha yapacağız. Koalisyon çıkmazsa ya da çıkar da kısa sürede bozulursa bunun sorumlusu da biz olmayacağız. Yine de her şartta olmuyorsa sandık tek çaredir” değerlendirmesi yaptığı ifade edildi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)