BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: Krizi bitirme vakti gelmiştir----

Davutoğlu: Krizi bitirme vakti gelmiştir

Davutoğlu: Krizi bitirme vakti gelmiştir
17 Mayıs 2014 - 18:57 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak, "Yarım asrı aşan bu krizi bitirme vakti gelmiştir” dedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs sorununa kalıcı çözüm bulunmasına yönelik müzakerelerin hızlandırılması ve liderlerin görüşmelerinin sıklaştırılmasının gerekliliğine işaret ederek, “Yarım asrı aşan bu krizi bitirme vakti gelmiştir” dedi.

KKTC'de temaslarda bulunan Bakan Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile heyetlerarası çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Kıbrıs müzakere sürecinde son dönemde ortak metinde mutabık kalınması, müzakerelerin fiilen başlaması ve bununla birlikte uluslararası ilginin de artmasını, üç önemli olumlu gelişme olarak gösteren Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın adaya yapacağı ziyarette her iki tarafla eşit düzeyde görüşecek olmasını da bu ilginin göstergesi olarak değerlendirdi.

Biden’ın adaya yapacağı ziyaretin son derece önemli ve pozitif bir adım olduğunu ifade eden Davutoğlu, uluslararası toplumun diğer üyelerinin de bu adımı takip ederek, adaya gelip müzakereleri teşvik konusunda iki tarafla görüşmesinin çözüm yönünde büyük bir momentum oluşturacağını söyledi. Davutoğlu, ABD yönetiminin çözüme yönelik gösterdiği ilgiyi diğer tarafların da göstermesi gerektiğini belirtti. 

Davutoğlu,  Kıbrıs sorununa kalıcı çözüm bulunmasına yönelik müzakerelerin hızlandırılması ve liderlerin görüşmelerinin sıklaştırılmasının gerekliliğine vurgu yaparak, “Yarım asrı aşan bu krizi bitirme vakti gelmiştir” ifadesini kullandı.

“Kalıcı çözüm yönünde her türlü katkıyı vereceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz” diyen Davutoğlu, Kıbrıs Türk tarafında hem müzakere heyetinde hem de siyasi parti temsilcilerinde çözüme yönelik bir birlikteliğin olduğunu, Rum tarafından da çözüme yönelik bu birlikteliği beklediklerini ifade etti. 

Eroğlu: "Soruna erken zamanda kalıcı çözüm bulunmasını arzu ediyoruz"
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da çözüme yönelik uluslararası ilginin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eroğlu, ABD Başkan Yardımcısı'nın ziyaretinin çözüm sürecine ivme kazandırmasını ve Kıbrıs sorununa erken zamanda kalıcı çözüm bulunmasını arzu ettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun ziyaretinin, Kıbrıs davasının birlikte yürütüldüğü mesajının verilmesi açısından da önemli olduğuna işaret eden Eroğlu, Türkiye’nin kalıcı çözüm için tüm iyi niyetiyle uğraş verdiğini bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Eroğlu, "Türkiye ile birlikte gereken adımları atıp Kıbrıs sorununu tarihe gömmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Kapsamlı bir çözüm isteniyorsa müzakerelere odaklanılması gerektiğine işaret eden Eroğlu, "Her iki tarafın uzlaşıya varacağı bir yol haritası ile bu işi bir an önce bitirmemiz gerekir. Eğer Kıbrıs Rum tarafı buna hazırsa biz buna hazırız" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)