BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu kimseyi kırmadı----

Davutoğlu kimseyi kırmadı

Davutoğlu kimseyi kırmadı
05 Aralık 2015 - 17:33 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi başladı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi, AK Parti Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salona giriş yapmasının ardından başladı. kurulan platform üzerinde salonu dolaşarak partilileri ve delegeleri selamlayan Başbakan Davutoğlu, yanına gelen bütün partililerle selfie çektirdi. Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmasında 2 gün önce sonuçlanan Özgecan Aslan davasıyla ilgili olarak, "3 kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı" dedi.

Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen "AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi"nde yaptığı konuşmada, hükümet olarak, Meclis grubu olarak, belediye başkanları ve bütün kadrolarla tam bir uyum ve ahenk içinde, aşkla, heyecanla hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

12 Eylül Anayasa'sı ile daha fazla gidilemeyeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Açık ve net olarak söylüyorum. Sayımız yetmemiş olsa da konuşarak, topluma mal ederek, milletle danışarak bu anayasayı mutlaka değiştirecek, darbe anayasalarına ve darbelerin vesayetçi kültürüne bir son vereceğiz. Milletin rızası ve onayı ile yeni ve sivil anayasayı yazacağız. İnsan onurunu korumayı esas alan bu anayasa ile Türkiye'yi gelecek nesillere taşıyacağız. Bu anayasa, herkesin hukukunu teminat altına alacak. İstisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyan, yepyeni bir anayasa yapacağız. Türkiye bir daha, eski, gerilimli, tartışmalı günlere dönmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.
Davutoğlu, 81 ilden gelen yaklaşık 20 bin üye ile bir arada olduklarını belirterek, delegelerin 12 sandıkta oy kullanacağını, kongrede genel merkez kadın kolları başkanıyla yeni MKYK üyelerinin seçiminin yapılacağını bildirdi.

'YÜREĞİM HALA SOĞUMADI'

Bugün, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının yıl dönümü olduğunu da anımsatan Başbakan Davutoğlu, "Ne yazık ki sosyal yaralarımızdan biri de kadın haklarında görülen ihlaller, kadınlarımızın şiddet başta olmak üzere, maruz kaldığı haksızlıklardır" dedi.

"Özgecan Davası"na ilişkin mahkemenin verdiği karara değinen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Simgeleşen Özgecan kızımızın, iki gün önce sonuçlanan davası hakkında birkaç cümle söylemek istiyorum. Canice öldürülmesi ile bütün halkımızın kalbine ateş düşüren Özgecan kızımızı katledenler, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek annesi ve mübarek babası gibi ben de diyorum ki benim de yüreğim hala soğumadı, üç kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı.

Aziz kadınlarımız, kadına karşı kalkan her el, karşısında AK Parti'yi, AK Parti kadınlarını, AK Parti erkeklerini, Anadolu yiğitlerini bulacak. Kadına karşı şiddetin karşısında, AK Parti hükümetleri olarak her türlü tedbiri alacağız. Hem Türk halkına, hem de Özgecan'ın ailesine bu konunun takipçisi olacağımızı söylemiştik. Yargının verdiği vicdanlı karar, acımızı dindirmese de yüreklerimize su serpti. Bu vesileyle bir kez daha genç kızımızı ve bütün şiddet mağduru hanımlarımızı rahmetle anıyorum."

'BU SAYIYI YETERLİ BULMUYORUZ'

AK Parti'nin bugün dünyanın bütün etkili siyasi yapılanmalarına sahip olduğunu, bunun da kadın kollarının gayretli çalışmaları sayesinde gerçekleştiğini anlatan Davutoğlu, "4 milyon 234 bin üyeye ulaşan kadrosuyla dünyanın en büyük siyasi organizasyonuna sahip olmamızdan büyük gurur duyuyorum. 10 bin 530 belediye meclis üyesinin 978'i kadınlarımızdan oluşuyor. İnşallah bu rakamlar çok daha üst rakamlara ulaşacak. 680 kadın muhtarımız var. Sayın Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizleri temsil ediyor. Bugün Meclis'te bulunan 81 kadın vekilimizden 34'ü, AK Parti milletvekili. Bu sayıyı yeterli bulmuyoruz. İnşallah kadınlarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çok daha büyük oranlarda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, 2002 yılından bu yana 5 genel seçim, 3 yerel seçim ve 2 referandum ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere toplam 11 seçim geçirdiklerini anımsatarak, kadın kollarının bu seçimlerde yoğun çaba harcadığını belirtti.

Kadın kollarının birçok projeyi hayata geçirdiğini vurgulayan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"2012 yılında 'Biz Birlikte Türkiyeyiz' kampanyası ile Türkiye'nin dört bir yanına, birlik mesajlarının yayılmasına vesile oldunuz. Yine Aralık 2012'de, 'AK Parti Kadın Kolları Ormanı'nı kurduk. Bugün ormanımızda şimdi 3.5 milyon dikili ağacımız var. Buradan çevrecilik yapıp da ağaca hürmet etmeyenlere bir mesaj gönderiyoruz. AK Parti'nin 3.5 milyon dikili ağacı var. Sizlerden beklentim, bunu 78 milyona çıkarıp her bir vatandaşımız için bir dikili ağaç, geleceğe armağan etmenizdir. 2013'de 'Kardeş İller Projesi' ile doğudan batıya, batıdan doğuya illerimizi kardeş kıldık. 20 ilde 'Bağışlanan her kan, kurtarılan üç can' sloganı ile kampanya başlattık. Hedeflenen miktarın neredeyse iki katına ulaşarak, 9 bin litre kan bağışı yapılmasını sağladık. Kanlarını bu ülkeye, 9 bin litre ile ikram eden aziz kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl hükümet programımıza uyumlu olarak başlattığınız, 'Şiddete Hayır' imza kampanyası ile bu süreçte, tüm gücümüzle var olduğunuzu gösterdiniz. Siyasetten yönetime, sağlıktan adalete birçok alanda projeler hayata geçirdiniz. Sizler, Türk kadının seçme, seçilme hakkı konusundaki dünya öncülüğünü, çalışmalarınızla taçlandırdınız."

KAVAF VE ŞAHİN'E TEŞEKKÜR

AK Parti Kadın Kollarında Başkanlık yapan Selma Aliye Kavaf'a, Fatma Şahin'e, Güldal Akşit'e ve Sibel Gönül'e teşekkürlerini ileten Davutoğlu, dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biri olan AK Parti'nin 10 milyon kayıtlı üyesi bulunduğuna dikkati çekerek, bu sayının Avrupa'nın birçok ülkesinin nüfusundan daha fazla olduğunu vurguladı.

AK Parti'deki kadın üye sayısına ilişkin de bilgi veren Davutoğlu, "4 milyon 234 bin kadın üyesi olan bereketli bir hareketiz. Bu rakam, birçok başka partinin toplam üyesinden fazladır. Bu rakam, birçok ülkenin toplam vatandaşından fazladır ama en önemlisi sadece sayı değil, muhteva. AK Parti'yi anlamak isteyenler, başarımızın sırrını merak edenler, nasıl yüzde 50 oy aldığımızı, çıtayı nasıl yükselttiğimizi anlamak isteyenler ve bu başarının arkasındaki sırrı görmek isteyenler AK kadınlara baksınlar, AK kadınların nur yüzlerine o güzel emeklerine baksınlar" diye konuştu.

Kongrenin, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümüne rastladığına işaret eden Davutoğlu, "AK Parti Kadın Kolları Kongresi'ni bu anlamlı güne almamız, elbette bir tesadüf değildir. Bilinçli bir şekilde bu güne aldık ve şunu göstermek istedik, kadınların hakkının da, kadınların siyasetteki onurlu yürüyüşünün sözcüsü de AK kadrolar, AK kadınlarımızdır" dedi.

'SİYASETTEN MURADIMIZ, İNSANA, KADINA , HAYATA HİZMETTİR'

Kadının hukukunu savunmayan, hukukunu korumayan bir hukuk düzeninin gayriinsani, gayrimeşru olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Siyasetten muradımız, insana, kadına, hayata hizmettir. Dolayısıyla siyasetimizin ana gayesi, kadına hizmettir, onun hayatını kolaylaştırmaktır. Onun itibarını hak ettiği şekilde yükseltmektir. Kadınla ilgili siyasetimizin birinci meselesi, kadınlarımızın hukukunu korumak ve geliştirmektir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran ve 1 Kasım tarihleri arasında Türkiye'nin bir girdaba girdiğini, kaosa sokulmak istendiğini, fakat kadınların emekleri ve gayretleri sayesinde Türkiye'nin o girdaptan çıktığını belirterek, "7 Haziran seçimlerinden sonra teröre yaslanan, her şeye 'hayır' diyen, blok siyasetinden medet uman partilere de, genel başkanlarına da milletimiz en güzel dersi verdi. Milletin verdiği mesajı hala anlamamış olmalılar ki galaksilerde, başka ülkelerde yaşıyormuş gibi tutum alıyorlar. Kendileri bilir ama biz ülkemizi istikrar ve güvenle büyük hedeflerimize, 2023 hedeflerimize götürebilmek için gece, gündüz çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. 317 milletvekilimizle milletimizin hizmetindeyiz" diye konuştu.

AK Parti'nin yeniden iktidara gelmesinin ardından, yaptıklarını ve ziyaretlerini anlatan Davutoğlu, seçimlerden sonra AK Parti Genel Merkezi'nde de önemli bayrak değişimleri olduğunu kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, "Diğer partiler, sen, ben kavgası verirken, parti içi ihtilaflarla gündeme gelirken, biz kongrelerimizi birlik, kardeşlik şuuruyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

'DÜNYANIN HER YERİNDEKİ MAZLUMA VİCDANIMIZDA YER VAR'

AK Parti'de görev değişiminin, emanet şuurunu ve sorumluluğu arttıran bir değişim olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bizim için asıl olan, yolumuzdur, makamlarımız değil. Esas olan davamızdır, unvanımız değil. Biz 1 Kasım seçimlerine giderken 'Sen, ben yok. Türkiye var' dedik. Şimdi yine 'Sen, ben yok. Türkiye var' diyoruz. Diğer partiler ise kurultay kavgaları içindeler" değerlendirmesinde bulundu.

İnsan hayatını güzelleştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Davutoğlu, "Dünyanın her yerindeki mazluma vicdanımızda yer var. Dünyanın her yerindeki zulümlerin tam karşısındayız. Nerede bir insan onuru çiğneniyorsa biz tam olarak bu onur çiğneyenlerin karşısındayız" diye konuştu.

Bu nedenle tek bir vatandaşın bile gururunun incinmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, kendilerine oy versin vermesin bütün vatandaşların onurunu koruyacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, bütün kadınların onurunu, "milletin onuru" olarak göreceklerini belirterek, hiçbir kadının tahkir edilmesine, düşüncesi, inancı, örfü, hayat biçimi dolayısıyla ötelenmesine asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

Kadın hakları konusunda attıkları adımların herkes tarafından takdir edildiğini dile getiren Davutoğlu, işe kadın ve aileyle doğrudan ilgilenecek bir bakanlık kurulmasıyla başladıklarını söyledi.

Davutoğlu, 2003'ten bu yana kadın haklarını güçlendiren ciddi Anayasa değişiklikleri yaptıklarını ifade ederek, bu çerçevede aile mahkemelerini kurduklarını hatırlattı.

Aile hekimliğiyle sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına getirdiklerini aktaran Davutoğlu, Anayasa'da yaptıkları değişiklikle kadına pozitif ayrımcılık getirdiklerini bildirdi.

Soyadı seçiminden velayetin birlikte kullanımına, "aile reisliği" ibaresinin kaldırılmasından meslek seçme özgürlüğüne kadar birçok meseleyi kadın lehine garanti altına aldıklarını belirten Davutoğlu, eğitimde, kamuda ve Meclis'te başörtüsünü serbest hale getirdiklerini anlattı.

Bu yıl eşi vefat etmiş, ihtiyaç sahibi yaklaşık 300 bin kadına düzenli olarak aylık 250 lira nakdi yardım verdiklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, düzenledikleri kampanyalarla da kız çocuklarının eğitime katılımını yüzde 97'lere çıkardıklarını belirtti.

Davutoğlu, "Bütün annelere, babalara sesleniyorum; özellikle kız çocuklarının eğitimine büyük önem verelim. Kız çocuklarını iyi eğitemeyen toplumlar kendi geleceklerini teminat altına alamazlar" dedi.

Davutoğlu, KOSGEB Girişimcilik ve Destek Programı'nın 2009'da başlatıldığını, bundan 30 bin kadınının yararlandığını anlattı.

İŞKUR tarafından düzenlenen iş başı, mesleki ve girişimcilik eğitim programlarından faydalananların yarısından fazlasını kadınların oluşturduğunu bildiren Davutoğlu, İŞKUR'da düzenlenen eğitimlere 2002'de sadece 571 kadın katılırken, 2015'te bu sayının 87 bine yükseldiğine işaret etti.

Davutoğlu, "Çalışan kadınlarımızın yanında olduk. 2011'de analık ve süt izinlerini yeniden düzenledik. Emeklilikte kadınlara pozitif ayrımcılık getirdik. Erkeklere göre daha erken emekli olma imkanı getirdik. Artık engelli çocuğu olan anneler de erken emekli olabiliyor" dedi.

'ÇALIŞMAK İSTEYEN ANNELERİN YANINDAYIZ'

Bütün annelere doğum hediyesi uygulaması kapsamında ilk çocuk için 300, ikinci için 400, üçüncü çocuk için de 600 Türk lirası ödemeye başladıklarını aktaran Davutoğlu, "Bugün itibarıyla 447 bin annemize doğum hediyesi olarak 193 milyon Türk lirası ödeme yaptık, hayır ve hoş olsun. Bütün annelere eşlerinden önce ilk hediye Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinden olacak" diye konuştu.

Anne ölüm hızının 2002'de yüz binde 64 iken, 2014'te yüz binde 15'e düştüğünü belirten Davutoğlu, binde 31,5 olan bebek ölüm hızının ise 2014'te binde 7 oranına kadar gerilediğini vurguladı.

Davutoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem çalışmak hem de annelik yapmak isteyen kadınların yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

BELEDİYELERE KREŞ AÇMA ZORUNLULUĞU

AK Parti Kadın Kolları'nın, yapılanları kapı kapı dolaşarak anlattığını belirten ve Kadın Kolları üyelerinin tümüne teşekkür eden Davutoğlu, kadınlardan seçim bildirgelerindeki müjdelere şahitlik etmelerini istedi.

Başbakan Davutoğlu, belediyelere kreş açma zorunluluğu getireceklerini ve tüm okullarda tam gün eğitime geçeceklerini söyledi. Engelli yaşam merkezleri kuracaklarını bildiren Davutoğlu, doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesini sağlayacaklarını kaydetti.

Kadın girişimcilere 100 bin liraya kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için yüzde 85 kefalet imkanı sağlamaya devam edeceklerini bildiren Davutoğlu, çalışan kadınlara doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikincide 4 ay, üçüncü ve üzerinde ise 6 ay yarı zamanlı tam ücretli çalışma hakkı getireceklerini söyledi.

AK Parti kadrolarının, kadın onurunun korunması için her zaman ayakta olacağına dikkati çeken Davutoğlu, Hükümetin, kadınların onurlu bir hayat sürmesi için her türlü çabayı göstereceğini kaydetti.

'MERHAMETİN SÖZCÜSÜ OLACAĞINZA İNANIYORUM'

Türk kadınının İstiklal Harbi döneminde taarruzlarla bölünmeye çalışılan Türk toplumunu bir arada tuttuğunu vurgulayan Davutoğlu, "Cepheye oğlunu, kocasını, babasını göndermekle kalmadı, bazen vatanını işgale gelen düşmana karşı siper oldu, bazen milli mücadeleye kan oldu, can oldu. Sadece şehit kanıyla sulanmış bu aziz toprakları korumakla kalmadı o toprağın üzerinde filizlenen yeni nesilleri de yetiştirdi" dedi.

Bugün Türk milletini bir arada tutan kültür ocağının kadınlar olduğunu ifade eden Davutoğlu, demokrasinin de onların elinde dinamik bir şekilde toplumun ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamaya devam edeceğini söyledi.

Kadının seçiminin, ülkenin mutlu geleceği olduğunun altını çizen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"1934 yılında kadına seçme, seçilme hakkı veren Meclis üyelerimizi rahmetle anıyorum. Her seçimde sandık başına giderek ülkesinin geleceğinde söz sahibi olan kadınlarımızı kutluyorum. Bizler temelde insan için siyaset yapıyoruz. Siz kadınlarımız için ayaktayız. Allah bir daha bu memleketin kadınlarına, o mübarek kadınlarına evlat acısı yaşatmasın. Allah bu mübarek kadınları, doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli gibi bölmeye çalışanlara fırsat vermesin. Teröre karşı da, Türkiye'deki her türlü kutuplaştırıcı dile karşı da merhametin sözcüsü olacağınıza inanıyorum. Allah kadınlarımızın merhametini, şefkatini, estetiğini üzerimizden eksik etmesin. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, bir aile gibi 78 milyonun birliğini beraberliğini daim eylesin. Kongremiz hayırlı olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun."

Notlar

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, konuşmasının ardından Başbakan Davutoğlu'na, İstanbul'a ailesiyle geldiği ilk yıllarda çekilen bir aile fotoğrafını hediye etti.

Davutoğlu da bunun, aldığı en anlamı hediyelerden olduğunu belirterek, "Bu vesileyle başta Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere bu davaya hizmet etmiş bütün kardeşlerimizin anneleri için Fatiha rica ediyorum" dedi.

Daha sonra Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Kadın Kolları teşkilatı üyeleriyle sahnede toplu fotoğraf çektirdi.

Sahneye çıkan sanatçı Zeo Jaweed, "Uzun İnce bir Yoldayım"ı seslendirdi. Çıkışta işitme engelliler, işaret diliyle Ahmet ve Sare Davutoğlu çiftine teşekkür etti.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında sahnede kadın korumalar görev yaptı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)