BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDatça'da orman yangını: Evler boşaltılıyor----

Datça'da orman yangını: Evler boşaltılıyor

Datça'da orman yangını: Evler boşaltılıyor
13 Temmuz 2022 - 12:57 www.finansgundem.com

Muğla'nın Datça ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Kızılçam oramanlarında 12.30 sıralarında çıkan yangında tedbir amaçlı 5 ev boşaltıldı, 15 kişi ve 5 hayvan bölgeden uzaklaştırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Datça Orman İşletme Şefliği görev alanındaki Mesudiye Mahallesi'nin Kocadağ mevkisinde çıkan orman yangını yüzünden tedbir amacıyla 5 evin boşaltıldığını, 15 kişi ve 5 hayvanın Jandarma ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldığını söyledi.

Bakanlık, saat 12.21'de başlayan yangına ilk müdahalenin 12.35'te yapıldığını duyurdu. Yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü ifade edilen Bakanlık açıklamasında, "Yangında 10 uçak, 16 helikopter, 107 arazöz, 13 iş makinası ve 595 personel görev almaktadır. Ayrıca, tedbir amacıyla 5 ev boşaltıldı, 15 kişi ve 5 hayvan jandarma ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı" denildi.

Havadan ve karadan müdahale edilen bölgede, etkili olan rüzgar ile yangının hızla büyüdüğü, ekiplerin kontrol altına almak için büyük çaba harcadığı ifade ediliyor.

İlk olarak Datça Orman İşletme Şefliğine bağlı ekiplerin müdahale ettiği yangına 9 helikopter, 5 uçağın yanı sıra 20 arazöz ve 9 su tankeri desteğinde çok sayıda ekiple müdahale devam ediyor.

Datça - Palamutbükü yolu trafiğe kapatıldı

Alevler sahile doğru ilerlerken, tedbir amacıyla Datça - Palamutbükü kara yolu trafiğe kapatıldı. Ekipler, yangının daha geniş bir alana yayılmaması için çalışıyor

Kaymakamdan ilk açıklama

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, "Yangın yerleşim alanlarını tehdit etmiyor. Ancak bölgede yoğun bir duman oluştu" dedi.

Bölgede rüzgarın etkili olduğunu bildiren Çoban, ekiplerin alevleri kısa sürede kontrol altına almasını temenni ettiklerini söyledi.

Bodrum'da orman yangını!

 

Alevler kısa sürede yayıldı: Çanakkale'de orman yangını!

 

Yunanistan'da çok sayıda noktada orman yangını

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)